Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '14

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Paris Moda Haftası'ndan Sokak Stilleri

Paris Moda Haftası'ndan Sokak Stilleri
 

Paris Moda Haftası'nın ışıl ışıl sokak stilleri...

Moda haftalarının son durağında sıra. 2 Ekim’de sonlanacak olan Paris Moda Haftası günlerdir, inanılmaz şovlara, büyük emekler sonucu ortaya konan kolesiyon sunumlarına ev sahipliği yapıyor. Modanın en büyük merkezlerinden biri olan Paris’te ne defilelerin ne de sokak stillerinin hızına yetişmek mümkün.

Moda dünyasının önde gelen isimleri bir defileden bir defileye koştururken, moda fotoğrafçıları da trendlerin ışığında hazırlanan iddialı kombinlerin tüm detaylarını kusursuzca çekme telaşındalar. Elde edilen bu fotoğraflardan da bize düşen, onları incelemek ve koca bir iç geçirmek. :)

Tüm bu telaşemiz sona erdiyse, artık bu etkileyici sokak stillerini inceleyelim ve 2015 ilkbahar-yaz sezonuna ait koleksiyonların sunulduğu Paris Moda Haftası’nda takip edilen trendlere bir göz atalım.

Desenleri ve renkleri cesurca kombinlerine katan Paris’li bayanlar, sezon trendlerinin onlara sunduğu tüm olanaklardan faydalanıyorlardı.

Farklı desenleri ve kumaş türlerini birbiriyle karıştıranlar, göz alıcı renkleri tüm dikkat çekiciliğine rağmen yanyana kullananlar Paris Sokakları’nı dolduruyordu.

Bu durumda özenle hazırlanmış kombinleri birbirinden ayırmak, bu daha güzelmiş diyebilmekte oldukça güçleşiyordu.

 

Kürkler, deriler ve trikolar bayanların özellikle tercih ettikleri parçalardandı. Çiçek desenleri, grid desenler, kareler, kaz ayakları, çizgiler ve leopar desenler kıyafetlerde başrol oynuyorlardı.

Rengarenk kıyafet tercihi yapanların yanında, tek renk trendinin sıkı takipçisi bayanlarda gözlerden kaçmıyordu. Renk blokları ve püsküller de kıyafetlere hareket katan detaylar arasındaydı.

Paris’te bayanlar, maksi eteklerden mini eteklere, asimetrik kesimlerden kalem eteklere kadar bir çok farklı modeli bir arada sunuyorlardı. Salopetler, boyfriend ve skinny jeanler yine bayanların favorileri arasındaydı.

Farklı kesim elbiseler Paris Sokakları’nda oldukça ön plana çıkarken, elbisenin altına giyilen pantolonlar ile farklı tarzlar yaratanlar da vardı.

Ayrıca şallar ve pançolar dikkat çekici şekilde kombinlere albeni katıyordu. Transparan etkisini görmediğimiz bir moda haftası düşünülemezdi. Tabi ki transparan detaylara sahip kıyafetler yine göz alıcıydı.

Gömlek elbiseler ve pijama kombinler, farklı stiller yaratarak dikkat çekmeyi seven bayanların tercihleri arasındaydı.

Kıyafetlerdeki çeşitlilik ayakkabı ve çantalarda da farklı değildi. Makosen ayakkabılar, bağcıklı topuklular, flatform ayakkabılar, sandaletler, biker botlar ve sneakerlar kombinlerin en önemli tamamlayıcılarıydı.

Çanta tercihlerinde genellikle clutchlara ağırlık verildiyse de, omuz ve el çantalarını seçenler de oldukça fazlaydı.

Şimdi gelin Paris Sokakları’nda bir gezintiye çıkalım ve 2015 ilkbahar-yaz koleksiyonlarının sunulduğu Paris Moda Haftası‘na ait sokak stillerine bir göz atalım.

Paris sokaklarındaki diğer stilleri görmek için "Paris Moda Haftası'ndan Sokak Stilleri" yazısına tıklayabilirsiniz.

Trendler ve güncel moda haberleriyle ilgili yazılarıma "Pimood"tan ulaşabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 188
: 221
Kayıt tarihi
: 14.04.14
 
 

Ben Pınar. Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünü bitirdikten s..