Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '16

 
Kategori
Güncel
 

Parmak basanla üç fakülte bitirenin oyu aynı değil demek insanları küçümsemek değil gerçeği söylemek

Parmak basanla üç fakülte bitirenin oyu aynı değil demek insanları küçümsemek değil gerçeği söylemek
 

Birileri de biliyor bunun böyle olduğunu da bindiği dalı keser mi? İyi de arkada destek var diye, artı önemli bir mevkide bulunulması hesabıyla her söylenilen doğru mu oluyor? Üstelik sayısal destek bir şey değil asıl destek beyinsel destek iken.

Aklı başında herkesi tebessüm ettiren TV konuşmasını umarım yukarıda Allah da seyretmiştir. Aşağılandığı söylenen parmak basanların “Bu sözle biz aşağılanmadık, gerçeği söylüyor” demesini umut ediyorum.

Bilenle bilmeyen bir olur mu, profesörle çoban aynıysa niye biz okuduk ki? Bu sözlerle halkın bir kısmının aşağılandığını söyleyenler, iki dua fazla bilenin önünde diz çöküyorlar ama.

Demek ki insanlar arasında fark varmış; üç fakülte bitirenin kendisi değil ama diplomaları fazlalıktır. Bir kimsenin daha az eğitimliye karşı eğitim konusunda ben üstünüm demesi onu aşağı görmesi değil ki. Seçimde oy kullanmak da malum eğitimle ilgili bir şey. Artı demokrasi de tümüyle kelle sayan bir düzen olamaz.

Ha, üç fakülte bitiren diplomasını birilerini aşağılamak için kullanıyorsa (sadece bilgisini öne sürebilir, ben daha iyi insanım diyemez) söylenenler haklıdır.

Yani biz bu “bilenle bilmeyen bir olur mu” farkını ortaya koyamayacak mıyız? “Benim oyum çobanın oyu ile bir mi” diyen insaniyet anlamında değil ama bilgi anlamında haklı.

Demokrasi kalitesini belirleyen sayı değil bilgi olmak gerekir. Parmak basarak oy verilirse oy verenlerin bir kusuru olmaz ama seçtikleri demokrasinin kalitesi tartışılır. Bunları söyleme hakkımız var. Bu, halkı aşağılama değil.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..