Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '18

 
Kategori
Magazin
 

Parvus’un ‘Kanlı Düğün’ü Boş Salona Oynadı!

Parvus’un ‘Kanlı Düğün’ü Boş Salona Oynadı!
 

TRT1 ekranlarında yayınlanan Cuma akşamlarının izleyicisini ekrana kilitleyen dönem dizisi Payitaht Abdülhamid’in dün gece yayınlanan bölümüne;

Abülhamid’in; Parvus’un Bulgar topraklarındaki planladığı kanlı isyanı, önce hafiyelerinin sayesinde ulaştığı ajan iletişim ağı krokisi ve ardından yurda giren afyon yüklü gemi için Fransız gizli posta teşkilatı ile gelen şifreli mesajlaşmayla olan sırrını ortaya çıkartarak, oyunu bozduğu sahneler damgasını vurdu.

Yapımcılığını ES Film’in üstlendiği, yönetmenliğini Emre Konuk’un yaptığı dizinin dün geceki bölümünde neler oldu:

İzzet Paşa ihanetinden dolayı sürgün yedi…
Mahmud Paşa, İzzet Paşa’nın Sadrazam olmak uğruna Parvus’la iş birliği yaparak Sultan’a getirdiği Bulgar topraklarında afyon ekimi belgelerinin sahte olduğunu ortaya çıkarttı. Ve Abdülhamid onu “İhanetin affı olmaz!” diyerek süresiz sürgüne gönderdi.

Parvus’un ‘Kanlı Düğün’ü boş salona oynadı!
Parvus, Bulgar topraklarında kanlı bir düğün organize etti. Adülhamid’i  kötüleyen bir tiyatro oyunuyla Bulgarların isyan çıkartmasını planladı.. Bunu özel ülkeler arası ajan iletişim ağı üzerinden tertip etti. Ancak Abdülhamid bu tertibi ortaya çıkararak, bütün biletleri alıp oyunun boş salona oynanmasını sağladı. Ve dizinin finalinde “Yalanlarla yazılmış bir tiyatro oyunuyla bizi yıkabileceğinizi mi sandınız Parvus Efendi! “ diyerek onun kendisini bir kez daha yıkamayacağını gösterdi.

Yunus Emre’nin 'Bir Dem Gelir' ile Sazende İsmail Hakkı Bey ve Tamburi Cemil Bey sahneleri büyüledi…

Abdülhamid’in Fransız Posta Teşkilatının rakamlardan oluşan şifrelerini dizinin dün geceki bölümünde sahnelenen Sazende İsmail Hakkı Bey ve Tamburi Cemil Bey’in, Yunus Emre’nin ‘Bir Dem Gelir” eseriyle çözdüğü bölüm izleyenler tarafından sosyal medyada büyük beğeni kazandı. Batı müziğinin neşe, doğu müziğinin gam verdiğini ve gam vakti olduğunu söyleyen Sultan, bu şifrelerin ne anlama geldiğini bu sayede çözdü.

Fehim Paşa’nın hatası…

Önce “Payitaht’ı seninle paylaşmaktan mutlu olurum” diyen Parvus’a “Payitaht benim karım gibi. Çok kıskanıyorum. Kimseyle paylaşamam sevgilim”  diyen Fehim Paşa, Sultan’a bunları anlattıktan sonra, kendisine zaaflarının olduğunu yüzüne vurmasıyla şoka uğradı.  Ardından da görevinde bir hata yaptı, Fransız posta teşkilatının uluslararası suça karıştığını gelen afyon yüklü gemilerle ve 7 ajanla ortaya çıkartan Fehim Paşa, bu ajanları öldürmemesi gerekirken adamlarına öldürttü. Ardından Sultan’ın gelen gemi baskını ve gazetecilerin orada bunları belgelemesi için Osmanlı askerlerine onları öldürttü süsü verdi. Ve Sultan tarafından şüpheli bir duruma imzasını attı.  

Paylaşılamayan gelin adayı Pakize

Prenses Efsun ve Pakize kardeşler hırsızın evlerine girmesiyle bütün mücevherlerini ve paralarını çaldırdılar. Ertesi gün Saraya giden iki güzel Prenses, Bidar Sultan’dan muhafız istediler ancak Bidar, kendilerinin Sarayda kalmalarını istedi. Seniha, oğlu Sabahattin için Efsun’la konuşarak kız kardeşine talip olduklarını söyledi. Efsun ise Seniha’ya ‘Kardeşime sormam lazım’ dese de Pakize’nin Şehzade ile evlenmesini ve Saraya yerleşerek eski günlerine kavuşmalarını hesaplıyordu. Ve sonunda istediği oldu ve Bidar önce Firuze yüzünden bunalımdan kurtulamayan, babası Abdülhamid’le sert tartışmalara giren oğluyla konuşup ona ikna etti ve Efsun’a Pakize ile oğlu için açıldı. Efsun hayaline kavuşacağını düşünürken, Sabahattin ise Pakize’ye daha önce ablasının sattığı aile yadigarı broşu alarak evlilik teklifi yaptı. Ve Pakize bu hareketten etkilenip teklifi kabul etti. Paylaşılmayan gelin adayı Pakize acaba kiminle evlenecek? İzleyeceğiz..

Hatice’nin gizli planları…

Hatice ve Kemalettin’in kasabadan Payitaht’a dönüşü ve Paşa’nın yine güzel Sultanı reddedişi onun ilerleyen günlerde  sinsice yakınlaşma planları yapmasına sebep oldu. Önce Kemalettin’e ‘Beni asla unutamayacaksın!” diyen Hatice, Vasfi’den ayrılma kararından vazgeçerek, Bidar ve Seniha’ya ‘Kasabada düşünme ve eşim Vasfi'yi tanıma fırsatım oldu. Ne kadar doğru bir karar vermişim onunla evlenmekle. Size de ayrıca teşekkür ederim Bidar Sultan” diyerek dikkat çekmemeye çalıştı. Naime Sultan’ın Kemalettin’le evlenip başka Saraya çıkması konusunda ‘Naime yan yana Saraylarda oturalım” diyen Hatice planlarına yine Kemalettin’e yakın olma isteğiyle gizlice devam ederek Naime’yi bu düşüncesine ikna etti. 

Bülent İnal, Özlem Conker, Hakan Boyav, Selen Öztürk, Saygın Soysal, Can Sipahi, Bahadır Yenişehirlioğlu, Gözde Kaya, Duygu Gürcan, Eren Hacısalihoğlu, Nur Fettahoğlu, Erkan Avcı, Buse Varol, Ali Nuri Türkoğlu, Kaan Turgut, Elif Özkul, Aydın Sigalı, Fatih Sevdi, Zeynep Ozan, Volkan Keskin, Taner Ertürkler, Kevork Malıkyan, Hacı Ali Konuk, Leya Kırşan, Yusuf Aytekin, Mehmet Sabri Arafatoğlu, Büşra Acar, Ercüment Fidan’ın yer aldığı Payitaht Abdülhamid, 16 Mart Cuma ve her Cuma TRT 1’ de!

Payitaht Abdülhamid 42. bölüm fragman:

https://www.youtube.com/watch?v=ynj-u8B0w6U

Payitaht Abdülhamid Sosyal Medya Hesapları:

Resmi Facebook Hesabı:              www.facebook.com/payitahtdizi

Resmi Twitter Hesabı:                  www.twitter.com/PayitahtEsFilm

Resmi Instagram Hesabı:             www.instagram.com/payitahtdizi

Resmi YouTube Kanalı:                www.youtube.com/PayitahtAbdulhamid

 

 

 
Toplam blog
: 598
: 166
Kayıt tarihi
: 28.02.16
 
 

1991 yılında Show Haber'de stajyer muhabir olarak başladım. Daha sonra, İlker Yasin yönetimindeki..