Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '16

 
Kategori
Güncel
 

Pelikan bir kuştur...

Pelikan bir kuştur...
 

internetten alınmıştır


Pelikan bir kuştur...Gagası uzundur...Balık avlayarak geçinir...Türkiye'yi dizayn etmekle ilgili son oyun adını, Hollywood yapımı ünlü Pelilkan Dosyası filminden alıyor..

Bu yeni film, Türkiyedeki iktidarı kendi içinden vurmayı, Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında kavga çıkarmayı ya da kavga varmış gibi göstererek İktidar Partisini çatlatmayı hedefliyor.

Bu defa oltaya getirmek istedikler (ya da Pelikanın gagasına düşürmek istedikleri) Başbakan Davutoğlu'ndan başkası değil...Başbakanı, Cumhurbaşkanına karşı ayartmaya çalışıyorlar.

Oysa, Sayın Davutoğlu açık konuşuyor...Herhangi bir fitne girişimine izin vermem, diyor..Sanal şarlatanların gazına gelmem, diyor...Böyle yapacağına da kuşku yok.

Tayyip Erdoğan'ı durdumak için bin türlü yol deneyen iç ve dış güçler, şimdi Başbakan Davutoğlu'nda bir Brütüs'lük bekliyor olmalılar...Pelikan Dosyası bunun için oluşturulmuş gibi gözüküyor.

Başbakanlığı süresince, Sayın Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı arasındaki kimi küçük anlaşmazlıklar ya da farklı görüşler yem yapılarak daha büyük balık avlanmak isteniyor.

Hayatın gerçeği şudur; değil çok samimi dava insanları, aynı ana babadan olma öz kardeşler bile olsanız, her zaman ve her konuda aynı fikirde olamazsınız.Özellikle de iki seçilmiş insan olarak devletin başında iseniz...

Burada temel sorun, Yürütmenin başında iki seçilmişin olmasıdır...Ne var ki, Sayın Davutoğlu,değiştirilmeye çalışılan mevcut Anayasadan aldığı güçü, kalıcı hale dönüştürmek isteyecek biri değildir.

Bu Anayasa'nın değişmesi ve Başkanlık sistemine geçilmesi Ahmet Davutoğlu'nun da desteklediği ve uğrunda çaba sarfettiği bir durumdur.

Hal böyleyken, sosyal medya üzerinden alaflandırılan kuş dosyaları, İktidar Partisi içerisinde çatlamalara sebep olamaz...Ne Başbakan ne de Cumhurbaşkanı böyle bir fitney alet olur.

Eğer, ciddi bir anlaşmazlık varsa, öyle sanıyorum ki Sayın Davutoğlu, görevi Cumhurbaşkanına iade etmekten imtina etmez ki bunu kendisi de açıkça söyledi.

Yani, yerli yabancı ortaklığının yürüttüğü "Tayyip'ten kurtulma konsorsiyumu" bu defa da avucunu yalayacak...Gönlünü bir davaya kaptırmış insanların makamla aldatılamayacağını hala anlayamadılar..

Her kuşun etinin yenmeyeceğini, bu arada Pelikan kuşunun da etinin yenmediğini bilmiyorlar.

İçinde samimi iman bulunan göğüslere fitne kapısının kolay kolay açılmayacağını düşünemiyorlar.

Herkesi kendileri gibi "kuş" sanıyorlar.

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..