Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '17

 
Kategori
Magazin
 

Pelin Batu'nun Keyfi..

Pelin Batu'nun Keyfi..
 

Bir sanatçıya neden hayran olursunuz?

Yazılmış olan senaryoyu sahneye veya beyaz perdeye veya televizyon dizilerine iyi aktarabiliyor ve oyunculuk yeteneği ile sizi etkiliyorsa..

Ses yorumcusu bir sanatçıysa; sesinden etkileniyor, şarkıları yüreğinizi hançerliyor veya coşturuyorsa sizi..

Ressamsa; tual kağıtlarına aktarmış olduğu yansımaları ruhunuza çok şey katıyor ve çok şey düşündürüyorsa..

Buraya kadar tamam..

Ama ben hayran olacağım sanatçıda tüm bunlarla birlikte toplumla olan ilişkilerine de bakarım. Yani davranışlarını çok önemserim. İcra etmiş olduğu sanatıyla davranışlarının örtüşüp örtüşmediğine bakar ona göre değerlendiririm.

İlhan İrem'e değer verir önemserim çünkü sahne duruşuyla yaşam biçimi birbiriyle çok örtüşmekte

Tarkan aynı şekilde, sahnede ayrı yaşam biçiminde ayrı değildir. Sahnede de kendsidir özel yaşamında da toplumsal ilişkilerinde de..

Şevval Sam da öyledir. Sahnede de olduğu gibidir sahne dışında da olduğu gibidir. Yaşam felsefesi ile yaşam tarzı bir biriyle örtüşmektedir.

Gelelim Pelin Batu'ya..

Gerek televizyon ekranlarında gerek gazete röportajlarında ezilen halktan yana tavırlarıyla öne çıkan sanatçı olarak bildik. Soma'da yaşamlarını yitirmiş olan eşlerine destek amaçlı sosyal projede de yer aldığını da biliyoruz. Üç yıl önce Çemberlitaş'ta tesadüf karşılaşmamız sonucu zaman zaman Watsap üzerinden ve nadiren telefonla görüşmelerimizle tanımış olduğum Batu idealist başkaların acılarına ortak olmasını bilen mağdurların her zaman haklarını savunan ilerici ve aydın biri olarak tanıdım.

Pelin Batu'nun diğer sanatçılardan farklı bir sanatçı olduğunu gerek kendisine gerek yazılarımda vurgulamışımdır. Ama yukarıdaki fotografı görünce "eyvah eyvah" dedim kendi kendime..

Özel yaşamını eleştirmek elbbetteki kimsenin haddi değil. Üstelik tekne gezintisi yapmanın da ayıp bir tarafı yok. Keşke basına verilmemiş olsaydı o görüntüler.

Hem halktan yana tavır sergileyen emekçiden ve ezilenlerin yanında duruş sergileyen bir sanatçi profili sergilemeye çalış hem de ezilenlerin gözlerine sokarcasına tekne turu görüntülerine izin ver!

Diyeceksiniz ki, "diğer sanatçılar da tekne turu yapıyor çeşit çeşit görüntüler sergiliyorlar Pelin Batu neden tekne turu yapmasın gezmesi eğlenmesin?"

Gezmesin eğlenmesin tekne turu yapmasın demedik zaten. Madem sanatçı bir toplumun aynası gibidir o halde toplumun mağdur ve emekçiden yana duruş sargileyen sanatçı, mağdurların ve emekçilerin hoşlanmayacakları görüntülerden kaçınmalı en azından görüntüyü saklı tutmalıdır diye düşünüyorum. 

Posta Gazetesi'nden Halil Kalmuk'un iddiasına göre bu ilişkinin nikah masasına doğru ilerliyor olduğudur. Bir dostu-arkadaşı olarak daha önce evliliğin kendisine çok yakışacağını söylediğim ve evlenmesinden ailesinden sonra en çok sevinecek biri olarak  Kalmuk'un söylediği gibi bu ilişki nikah masasına giderse yeni uzatmış olduğum  pek de kullanamadığım bıyığımı kesecek ve kendisine düğün hediyesi olarak beşi bir yerde takacağım.

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..