Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '16

 
Kategori
Anılar
 

Pensacola Beach de tatil.

Pensacola Beach de tatil.
 

İki günüdür  Pensacola Beach'de Margaritaville Oteldeyiz. Evimize yarım saat mesafede neden otelde kalıyoruz diye düşünebilirsiniz. Evde havalandırma sisteminin tamirini bahane edip sahilde iki gün ekmek elden su gölden lüks  otelde  yaşamak çok keyifli . 

Otel çok güzel, Odamız harika. Balkonda  gece mehtabın altında okyanusun sahile vuran dalgalarının sesini dinlemek nefis.Uçsuz bucaksız sahile karşı sabah güneş doğarken kahveni yudumlamak balkonda inanılmaz.

Biz kadınların arada böyle lüksleri yaiamak, ev işi, yemek, bulaşık, çamaşır gibi gündelik dertlerden uzak bir kaç gün geçirmek hakkı sanırım.

Otel kalabalık ama öylesine büyük ki kimse kimseyi rahatsız etmiyor. Belki de bu ülke insanının yetiştiriliş özelliğinden herkes birbirine karşı hoşgörülü , sevgi dolu. Kimse kimseyi yaptığından, davranışından dolayı sorgulamıyor. Bu bizim pek alışık olmadığımız bir toplumsal davranış biçimi.Islak bikinisi ile gelip lobideki lüks koltuklara oturanlara kimse bir şey demiyor. Ben ağlayan bebeğimi arabada gezdirirken kimse rahatsız olduğunu belirtmediği gibi herkes bebeğimin neden ağladığını sorup bana yardım etmeye çabalıyor.

Bu sevgi dolu, hoşgörülü yaşam tarzı insanı rahatlatıyor ve huzur içinde bırakıyor.

Herkes eğlencesinde, denize giriyor, yemek yiyor, içkisini içiyor ve tatil yapıyor. 

Biz de tatil yörelerinde böyle değil mi diyenleri duyar gibiyim. Şu günlerde büyük kızım Bodrum Yalıkavak Flipperde devre tatilimizde tatil yapmaya çalışıyor. Her gün bana devre tatilcilerle, devre mülkçüler arasında şezlong , şemsiye kavgasını ve sıkınıtıları anlatıp duruyor. Sanki tatile gitmemiş onlarca insan da sahildeki şemsiye şezlongaları hacze gitmişler. 

Ne lüzum var değil mi oysa ki. Yaşam  tasa ile geçirilemeyecek kadar  kısa.Bunu bir anlayabilsek.

Neyi paylaşamıyoruz yaşamda. Mutlu, sakin , birbirine saygılı, sevgi dolu yaşamak varken.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..