Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '15

 
Kategori
Futbol
 

Pereira’nın sistemi, ‘meyve’ vermeye başladı!.

Pereira’nın sistemi, ‘meyve’ vermeye başladı!.
 

Molde Teknik Direktörü Ole Gunnar Solskjaer ne demişti?

“Fenerbahçe karşısında bir puan alarak liderliği garantilemek istiyoruz.”

Başka?

“Umarım yağmur yağar, rüzgâr eser ve ilk maçtaki gibi şanslı oluruz.”

Yağmur yağdı, rüzgâr esti.

O sahada top sürmek, o kadar kolay değildi. Fenerbahçe’nin alışık olmadığı bir saha...Çünkü saha “suni çim”le kaplıydı. Solskjaer bunu söylememişti. 

Ya, Solskjaer’ın “şans” dediği?

İstanbul’da “kapıyı bir kez çalmış”, sırasını savmıştı! Alınan, beklenmedik 3 puanı, Molde’de geri vermek zamanı gelmişti.

*****

Pereira, Mersin’deki oyun anlayışını, bu gidişle, benimseteceğe benziyor.

Fenerbahçe’nin Mersin’de sergilediği, taraftarını umutlandıran oyun anlayışı, Molde’de olumsuz koşullara karşın sürdü. O koşullarda bile, Mersin’e gelinceye kadar süren, galibiyetler gelmesine karşın taraftarı memnun etmeyen oyun, eleştirel açıdan bakanların değil, “yeminli muhalif”lerin hoşuna gidiyordu!. Çünkü fırsat bu fırsat anlayışıyla Pereira’ya yüklenmelerine yol açılmış oluyordu.

Molde’de gördük ki, o geriye dönmeler, topu yandan yana atmalar, topu kullanmak yerine ayakta tutmalar, gereksiz beklemekler, “tarih” oluyordu artık.

Kimileri, Mersin’deki oyun anlayışını, bunun getirdiği etkili oyunu, Mersin İdmanyurdu’nun gücüne bağladılar. Oysa Molde karşısında görüldü ki, Pereira, geriyi sağlama aldığına inandığı için, ileriye doğru gitmeye yönelik oyun anlayışını sürdürdü.

*****

Fenerbahçe, mutlaka yenmek düşüncesiyle sahadaydı.

İlk golden sonra, öteki maçlarda olduğu gibi, Mersin’deki maç hariç, geriye yaslanmadı. Öyle bir anlayışı unuttuğunu, işi sağlama almak için, ikinci gol peşinde koşarak gösterdi.

İki eski Bursasporlu, Fernandao ile Ozan Tufan, maçın gollerini attılar. Sonlara doğru oyuna giren Volkan Şen’in şutu, direkten dönmeseydi, eski Bursalılar, bu sezonun ilk farklı skoruna imza atacaklardı.

Kim, nasıl oynadı?

Soruyu soruyla yanıtlayalım:

Kim kötü oynadı ki?

Ayağında top tutanlar, geri geri kaçanlar, ileri gitmeyi akıl edemeyenler, “Gel topu benden al” dercesine davrananlar gitmiş; o ağır sahada ayakta kalan, mücadele edenler gelmişti onların yerine...

Niye böyleydi?

Çünkü Pereira, bir “sistem” peşindeydi; onu oturtmak istiyordu. Bunun asıl “sinyal"ini Mersin’de verdi, Molde’de sürdürdü.

“Sistem”, “meyve” vermeye başlamıştı!.

Son söz:

Pereira'nın “sistem”inin gerçekten sürüp sürmeyeceğini pazartesi günü Kadıköy’de göreceğiz.

 

https://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutce@yandex.com

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..