Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Pozitif Enerji kaynaklarıyla gelen mutluluk

Pozitif Enerji kaynaklarıyla gelen mutluluk
 

"Her zaman çok neşeli ve çok enerjiksin; bu enerji nereden geliyor? Bunun sırrı ne?" 
 
"Nasıl her an bu kadar mutlu ve güçlü olabiliyorsun?" 
 
"Her projede büyük başarı sağlıyor ve takdir topluyorsun. Nereden geliyor bu başarının sırrı? 
 
"Sırrı çok basit: Sır, yaşamdan, doğadan, besinlerden aldığım pozitif enerji kaynaklarında... Her şeyden öte insanın kendisi bir enerji kaynağıdır." 
 
İnsanlar zaman zaman yaşamda aradıklarını bulamadıklarında ya da ayrılıklar, başarısızlıklar veya uzun bekleyişler sırasında yada hastalık dönemlerinde umutsuzluğa kapılabilirler ve mutsuz olabilirler. Bu durumlarda mutluluğu yeniden yakalayabilmek için uygulanabilecek yöntemler olabilir.
 
Kişinin sahip olduğu öz güven pozitif enerjiye döner. Kişinin kendine prensip edindiği alışkanlıkları ve kişisel özelliklerini doğru kullanabilmesi, yaratıcı olması ve üretken olması da mutluluğu, enerjiyi ve başarıyı kendisine çekmesini sağlar. Korkular ise insanın kendisine engel olarak ona geri döner. Bilinçaltına yerleşmiş her olumlu ya da olumsuz düşünce gelecekteki hayatımızı da etkileyebilir. Bir nevi çekim yasasında olduğu gibi. Ne düşünürseniz aslında belki de onu kendinize çekersiniz.
 
İnsan yapısında belli bir güç ve enerji kaynağı vardır. Bu kaynak beslendiği durumlarda akmaya devam eder, köreltiği durumlarda ise kurur. Her insan kendine ait bu enerji ve güç kaynağını kullanmaya çaba gösterebilir, aksi taktirde yaşayabileceği mutlulukları kendisinden uzaklaştırabilir. Kullanım şekli tamamen kişinin kendi kişisel çabaları ile bağlantılıdır. Kişiler sahip oldukları enerji birikimini ya pozitif hale getirir ya da negatif yönde kullanır. Kendini geliştirir, yaratır, üretir ve olumlu olursa enerji santralini pozitif enerji ile yükler, bu da mutluluğu ve başarıyı kendine çekme potansiyelini arttırır. 
 
Tabi ki yaşanan hayatın zorlukları ya da çalkantıları ile ya da kişilerin karakter yapılarıyla da değişebiliyor mutluluk arayışları ya da buluşları. Elbetteki Polyanna'nın Dünyası'nda yaşayamıyoruz. Gene de her insanın mutluluğu yaşama ihtimali hayata bakış açılarıyla da yönlenebiliyor. Ufak şeylerle bile mutlu olabilmek ve şükredebilmek gibi... Birçoğumuzda yok mudur hep bizden daha iyilerini görmek ve bizden daha zor durumlardakileri görmezlikten gelmek...
 
Nazar diye adlandırdığımız kavram aslında; çevremizdeki insanlar tarafından yayınlanan negatif enerjiler nedeniyle kendi pozitif enerjimizin negatife dönüştürülmesi, kendi enerjimizin bizden çekilmesi ve duygusal/ruhsal enerji dengelerimizin bu nedenle bozulmasıdır.
 
Korunmak için enerjimizi sürekli pozitif tutacak yöntemleri uygulamalı, mümkün olduğunca bize negatif enerji verdiğini hissettiğimiz kişi ve ortamlardan uzak durmaya çalışmalıyız. 
 
Yaptığımız olumlamalar ve olumlu bakış açısıyla da kendimize mutluluğu çekebileceğimiz gibi mutluluk ve enerji sağlayan besinlere beslenme listemizde yer vermek de mutluluk ve enerjiyi sağlamamız açısından etkili olabilir. 
 
İnsanın tek rakibi kendisidir ve bu nedenler insan önce kendini yenmeyi başarabilmelidir. 
 
Düşünce gücünüzde size verilmiş ve kimliğinizde var olan yetenekleri, cevherleri ortaya çıkarıp pozitif hale dönüştürürseniz ve bu enerjinizi pozitif konular için kullanırsanız zaman içerisinde denedikçe, mutlu olmaya, başarılı olmaya ve enerjinizin her zaman yüksek olduğuna şahit oldukça üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir şeyin olmadığını görürsünüz. 
 
Birçok şey aslında insanın kendisinde ve kendi kararlarında bitmez mi?
 
Yeşim BUYURGAN
Kişisel Gelişim Uzmanı, İlişki Koçu, Eğitmen

 

Yazılar yazar ismi ya da link belirtilmeden kopyalanamaz.

 
Toplam blog
: 92
: 4767
Kayıt tarihi
: 10.11.10
 
 

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü'nden Kimyager olarak mezun olmuştur. 1996-1997 yılları ..