Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Pratik bilgiler ile hayatınızı kolaylaştırmaya ne dersiniz?

Pratik bilgiler ile hayatınızı kolaylaştırmaya ne dersiniz?
 

Bu yazımızda sizlere bazı pratik bilgilerden söz etmeye çalışacağız.

İlk olarak da mayonez yapmanın püf noktalarından bir tanesi…

Mayonez yapmanın püf noktaları arasında yer alan bu detay hakkında bilgi sahibi olmanız durumunda, yaptığınız mayonezin daha dayanıklı olacağını görürsünüz; bu durum, yemeklerinizi daha keyifli bir şekilde yapmanızı olanaklı hale getirecektir.

Mayonez yapmanın püf noktaları arasında yer alan bu detay, zeytinyağının yerine susam yağı kullanmanız ile alakalı detaydır.

Pratik bilgilerinizden bir diğeri de fincanda çay lekesinin bulunması ile alakalı.

Fincanda çay lekesi var ise, bu durumda yapmanız gereken şeyin çok basit olduğunu belirtmeliyiz; sadece, bulaşık süngerinizin üzerine dökeceğiniz az miktar karbonat ile fincanı yıkamanız, fincanda çay lekesi kalmamasını sağlayacak önemli pratik bilgiler arasında yer almaktadır.

Kimilerimizin çok sık misafirinin gelmesi dolayısı ile pasta yapmaktan sıkılır. Bu gibi bir durum ile karşılaştığınız zaman, kolay pasta yapmak ile ilgili detayı bilmek size yetecektir.

Kolay pasta yapmak için ihtiyaç duyduğumuz tek bilgi, yumurtanızı ve yağınızı, pastayı yapmadan iki saat kadar önce dolaptan çıkartmak ve oda sıcaklığında dinlenmesini sağlamaktır.

Alçının donmaması için de bazı pratik bilgilere sahip olmanız gerekmektedir. Alçının donmaması için su yerine zamk, ya da bira kullanımı gerçekleştirerek bir karışım hazırlamanız gerekmektedir.

Alçının temizliği için ise, yarım litre sütün içerisine beş gram çinko beyazı eklemeniz ve bu karışımı, alçının temizliği için kullanacağınız yere fırça yardımı ile yaymanız gerekmektedir. Daha sonra bu bölgeyi pamuklu bir bez yardımı ile silmeniz gerekmektedir. Ardından, alçının temizliği için aynı bölgeye pudra dökün ve yine aynı bez ile silerek temizlenmesini sağlayın. Bunun sonrasında ise, bölgeyi sirkeli bez yardımı ile silin.

Bu günlük bu kadar…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..