Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Protein tozu kullanımı ve vücuda etkileri nelerdir?

Protein tozu kullanımı ve vücuda etkileri nelerdir?
 

protein tozu kullanımı


Ülkemizde ve dünyada hızlı bir şekilde gelişen ve adından çokça bahsettiren vücut geliştirme sporu son zamanlarda özellikle gençlerin oldukça ilgi odağı haline gelmiş durumda. Fit bir görünüme sahip olmayı sağlayan vücut geliştirme sporunda genellikle gençler bu gelişim sürecinin hızlı bir şekilde gerçekleşmesini istedikleri için farklı yöntemlere yönelmektedirler. Bunların içerisinde en başta protein tozu kullanımı yer almaktadır. Proteinin önemli bir yer tuttuğu bu spor dalında protein tozu kullanımı ne denli doğru ne denli yanlış olduğu kafaları karıştıran büyük sorulardan olduğu için bu yazımızdan sizleri bu konu hakkında bilgilendireceğiz.

Sizlerinde bildiği gibi kasların gelişmesi ve oluşması için en önemli besin proteindir ve proteini en hızlı bir şekilde alabileceğiniz yol ise protein tozlarıdır. Hızlı ve pratik olması nedeniyle tercih edilen protein tozları bir sporcunun gün içerisinde 6-7 yumurtadan alması gerektiği proteini bir bardak süt içerisine döktüğü protein tozu ile daha az masraflı hızlı ve pratik bir şekilde alabilir. Ancak bu demek değildir ki spor hayatınızda protein kaynaklı besinler yerine protein tozu kullanın.Protein tozu kullanımı ilk aşamaları geçtikten, vücudunuzu geliştirmeye başladıktan sonra spor diyetinize uygun şekilde ve miktarda kullanabileceğiniz bir destekleyicidir. Bazı bireylerde protein tozu kullanımı zararlı olduğu konusunda bazı düşünceler yer alabilir.

Protein tozunun kullanımı uygun şartlarda ve doğru şekilde kullanıldığı takdirde birçok yararı olan bir besin takviyesidir. Şunu unutmamak gerekir ki, protein tozları bazı hastalıkların tedavisinde de doktorlar tarafından önerilmektedir. Protein tozu kullananlar için tavsiyemiz vücut geliştirmek için tam anlamıyla verim alabilmeniz adına tek başına yeterli olmamaktadır. Protein tozu kullanımı yanında düzenli ve sağlıklı bir beslenmenin yanında düzenli bir uykuya sahip olmanız gerekmektedir. Sporunuza başlamadan yarım saat veya bir saat önce kullanacağınız protein tozu spor sonrasında gelişmenin hızlı olmasını ve spor esnasında yüksek performans göstermenizi sağlayacaktır. Vücut geliştirme sporu daha çok erkekler tarafından tercih edilen bir spor olmasına rağmen bayanlarda bu spor içinde yer almaktadır. Protein tozu bayanlar içinde rahatlıkla tercih edilebilecek bir takviyedir.

 
Toplam blog
: 37
: 13696
Kayıt tarihi
: 18.11.13
 
 

Vücut geliştirme ve fitness ile ilgili ve bu konuda çeşitli paylaşımlar yapmayı seven bir spor aş..