Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '17

 
Kategori
Dekorasyon
 

RÜYA KULUÇKASI

RÜYA KULUÇKASI
 

Uyku Pozisyonları


‘uyku, seks, okuma, ağlama gibi yüce etkinliklerin ortak mekanı’
 
Efenim yatak deyince akla çoook fazla şeyler geliyor..100 x 200 cm ebadında iki kişinin üzerinde çeşitli şekiller oluşturabildiği, parasını öderken içinizde bir şeylerin değiştiğini hissettiniz mi desek.. Rüya kuluçkası mı desek.. Desek desek bitmiyor..
 
Herkesin kabul gördüğü dünya üzerindeki en güzel yer desek doğru söylemiş oluruz sanki ve farkında olmadan zamanımızı en çok geçirdiğimiz yer.
 
Bana göre yatak; kendinle baş başa kaldığın ender anların ortağı. Gözlerini kapayıp beynini soru yağmuruna tuttuğunda sırf soğukluğu ve yumuşaklığına temas ile sakinleşebileceğin nesnedir. Uyku, seks, okuma, ağlama gibi yüce etkinliklerin ortak mekanı: üstünde kendine ibadet ettiğin kutsal prizmada desek yeridir. Mutsuzken yatıştıran, neşeliyken kafa okşayan dost-anne arası şey.
 
Uykusuzluk anlarında çaresiz ve üzgün bir halde dudağını sarkıtıp öyle bakan, hiç karşılık beklemeden sonsuz huzur vermeye hazır iyi kalpli obje. belli etmemeye çalışsa da bir ruha sahip olduğundan kesinlikle emin olduğum varlık.
 
Farklı eşya. Neymiş yahu bu yatak demeyin. mahremini paylaştığınız neredeyse tek nesne yaşamınızda ??
 
Az evvel de yarı mizah yarı anılılarla karışık bahsetmiştim yatak hakkında.
 
Yapılan araştırmalara göre bir insan ömrünün yaklaşık olarak 3/1 uykuda geçiyor.Bu önemli bilgiye göre kullandığınız ‘yatak’ çok önemli oluyor. Evet hemen bütçe yada çok pahalı vs. Şeyler dediğinizi duyar gibi oldum.
 
Sizlerin alım gücü önemli fakat sağlığınız inanın bundan daha önemli. Yanlış yatak tercihi yada kullanımı uzun vadede sizlere bir takım potansiyel ve kalıcı rahatsızlıklara sebep oluşturabilir. Yani diyorum ki yatağınızı almadan mutlaka bir bilene danışın. Sadece almakla olmuyor bu işler. Yatak mevsimden mevsime nasıl kullanılır. Sizin vücut yapınıza uygun yatak nereden nasıl bulunur gibi..
 
Gelin hep beraber bu konuyu en basit ve doğru yanıyla ele alalım. Evettt! Şimdi komodin, gardırop, etajer ve yataktan oluşan uyumlu takıma yatak odası takımı diyoruz. Bizim konumuz şuan için sadece yatak dediğimiz yani şilte. Eskilerde döşek denilirdi. Anadolu’da halen yaygın olan bir kavram ve var olan bir yatak ayrıca çokta sağlıklı bence:)
 
Günümüzde pek çok marka var üretici olarak. Yatağı satın alırken asıl dikkat etmeniz gereken püf nokta…
 
Aynı ayakkabı alırken olduğu gibi o yatağı mutlaka deneyin. Hiç çekinmeyin. Düz yatın, yan dönün ve sizi rahatsız edip etmediğini öğrenmeye çalışın. En az 2 dakika yatakta yatın derim ki en doğru olanı tercih edebilesiniz. Bazı yataklar serttir bazıları yumuşaktır. Bunlar farklı insan yapıları için üretilmiş çeşitlerdir.En rahatı ve en pahalısı en iyisi diye bir doğru yoktur, bunu lütfen aklınızdan çıkarmayın.
En doğru olan sizin vücut yapınıza en uygun olandır. Örneğin kilolu iseniz dansite dedikleri şey yani yoğunluğu fazla olan sert yataklar tercih edilmeli. Değilse tam tersi.
 
Boy olarak asgari 180 cm olmalı. Gelelim tek mi iki kişilik mi mevzuuna. Tek kişilik standart 90 cm genişlik olarak kabul görülmüş dünyada. Geniş tek kişilikler 90-120 arası ölçülerde üretiliyor. İki kişilikler ise 150 den başlıyor 200-210 civarına gidiyor. Tabi bu ölçüler önemli fakat bizim yatak odasında kapladığı alanda önemli:)
 
200 cm x 200 cm koyduğumuzda yer kalmayacak diyeceksiniz ki haklısınız da.İşte o zaman satın almadan önce mutlaka yatak odanızın ölçülerini basit bir şekilde kağıda en-boy olarak not edin, satın alacağınız yere gittiğinizde çok daha isabetli olur.
 
Güzel bir hafta ve rahat uykular diliyorum.
 
Toplam blog
: 18
: 222
Kayıt tarihi
: 12.12.16
 
 

İç mimar, Art Direktör ..