Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '19

 
Kategori
Futbol
 

Rakip Zenit'i Taniyalım

Fenerbahce'nin 12 Subat 2019 aksami Avrupa Ligi'nde karsilasacagi rakibi Zenit'i kisaca taniyalim.

Avrupa Ligi'nde yer aldigi C grubunu;  Slavia Prag, Bordeaux ve Kopenhag önünde, 11 puan ile 1.sirada kapatan Zenit, tek maglubiyetini 1.ligini kesinlestirdigi son macta 2-0 ile Slavia Prag önünde almisti. Hatta bu macta eski Fenerli M.Stoch"un da Zenit kalesine 1 golü vardi.

Avrupa Ligi'nde deplasman maclarinda 5-3-2, ev sahibi oldugu maclarda 3-5-2 oyun düzeniyle sahaya cikan Zenit, cift forvetten vazgecmiyor. Kontaya dayali oyunu seven Zenit'in cift forvet hatti; Zabolotnyi (Rus) Dzyuba (Rus) ve Driussi (Arj). Diger bir forveti Kokorin ise Moskova'da gecen bir holiganlik suclamasi nedeniyle halen tutukluluk hali devam ettigi icin Avrupa Ligi maclarinda yer alamayacak.

Rus Premier Ligi'nin devre arasinda olmasi nedeniyle iki aydir resmi mac yapamayan Zenit, arayi kapatmak icin 28 Ocak'tan beri 3-4 günde bir hazirlik maci oynayarak (5 Hazirlik Maci ile) maca hazirlanmaya calisti. Rusya Liginden takimlarla oynadigi bu hazirlik maclarinda 3 galibiyet 1 beraberlik 1 maglubiyet almasi acikcasi bir gosterge teskil etmiyor. Cunku Rusya Premier Liginin ilk yarisini 17 mac sonunda lider kapatmasi, disli bir rakip oldugunu göstermesi acisindan yeterli. Ancak bu 17 macta 5 maglubiyet almasi, 27 gol atmasina karsilik 17 gol yemis olmasi ve +10 averaja sahip iken, 1 puan altindaki Krasnodar'in attigi 31 golle +18 averaji oldugu konumda, gol yollarinda rakiplerine gore sikinti yasadigi soylenebilir.

Ligdeki en golcü oyunculari 5'er golle forvetlerinden Dzyuba ve orta saha oyuncusu Erokhin. Arjantinli forvet Driussi ise 4 gol ile bu ikiliyi takip ederken,  Roma'dan iki sezon önce aldiklari hem ön libero hem de 10 numara pozisyonunda oynayan 25 yasindaki Arjantin'li Peredes'i 40 Milyon Euro bedelle PSG'ye sattilar. Bu boslugu Boca Juniors'dan Kolombiyali Barrios (12 Milyon Euro) ile 1 Subat'ta sozlesme imzalayarak doldurmak isterken, yine 1 Subat'ta Iran asilli Azmoun'u (9,5 Milyon Euro) Rubin Kazan'dan forvete takviye olarak aldilar.

Teknik direktörleri Semak'in ilk aciklamalarinda Fenerbahce'den cekindiklerini aciklamasini bir kenara birakirsak, tipik Avrupa Ligi maci olarak ilk macta Sükrü Saracoglu stadinda kapali bir oyun sergileyip kontrataklarla gol aramaya calisacagini, gelecek haftaki Zenit'te oynanacak macta gercek güclerini sahaya yansitacaklarini düsünebiliriz.

Dolayisiyla bu ilk macta gol yemeden alinacak 2 gollü bir galibiyet Fenerbahce icin tur kapisini aralayacaktir.

 

 
Toplam blog
: 23
: 6967
Kayıt tarihi
: 05.05.13
 
 

Eski Bankaci, Sistem Analist, Proje Yöneticisi ve Scrum Master ..