Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

19 Kasım '18

 
Kategori
İnançlar
 

Rehberim Peygamberim

Rehberim Peygamberim
 

Allah’ın selamı, mağfireti, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.


HOŞGELDİNİZ EFENDİM. 
İZİNİZDE OLMAK İÇİN NEFSİMLE MÜCADELEDEYİM.
 
BUGÜN PEYGAMBER EFENDİMİZİN DÜNYAYA TEŞRİFLERİ GÜNÜ.
BU VESİLE İLE MEVLİD KANDİLİNİZİ EN KALBİ DUYGULARIMLA KUTLUYOR,
RABBİM BİZLERİ PEYGAMBER EFENDİMİZİN ŞEFAATİNE NAİL EYLESİN DİYORUM..
 
BUGÜN YAPACAĞIMIZ İBADETLERİMİZİ, DUALARIMIZI KABUL ETSİN MEVLAM.
ÂMİN.
 
VE DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN EFENDİMİZ...
 
AHMED-i MAHMUD MUHAMMED MUSTAFA (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Ey Âlemlere rahmet, ey bütün güzelliklerin, iyi huyların örneği Hak Peygamber, seni çok seviyoruz. Hoş geldin dünyamıza, hoş geldin gönüllerimize. Sana ümmet olmak şereftir hepimize...
 
Bugün sevgili peygamberimizi anma ve çevremize anlatma günüdür, öyle olmalıdır. Bugün yapılacak kutlamalarda bilhassa gençlere peygamberimiz doğru anlatılmalı ve anlatılanların akılda kalması sağlanmalıdır. Mevlit Kandili sadece mesajlarla kutlanıp geçiştirilecek bir gün değildir.Peygamberimizi anlamak, idol edinmek, izini sürmek, yaşantısını örnek almaya vesiledir bugün. 
 
Resulullah Aleyhisselatü Vesselam Efendimiz şöyle Buyurdular:
"Ben, güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim." Hadis-i Şerif
 
Dilerim Kin, dargınlık, nefret, intikam hissinden uzak, sevmenin güzelliğini birbirimize aşılayalım bugün ve Peygamber Efendimizin “Ya hayır söyle, yahut sus” Hadis-i Şerifini olanca gücümüzle yaşamaya çalışalım her gün. Dilerim Hazreti Muhammet’in yolundan giden, peygamberimize layık ümmet oluruz.
 
Alemlere Rahmet Allah Resulünü (a.s) doğduğu günde Mevlid Kandili’nde anıyor, anlamaya çalışıyoruz. O’nunla yakınlığımızı artırmaya gayret gösteriyoruz. Fakat bunu bütün bir ömrümüze yaymamız gerekir. Zira peygamberimizi hatırlamayı belli zamanlara hasredip hayatımızın diğer safhalarında  hatırlamayı unutursak; bu, Peygamberimize muhabbetimizin samimi olmadığını gösterir. Sevgili peygamberimize binlerce salat ve selam olsun. Şefaati üzerimizde daim olsun. "Allahümme Salli âlâ Seyyidina Muhammedin ve âlâ Âli seyyidina Muhammed..." 
 
Ey Âlemlere rahmet, ey bütün güzelliklerin, iyi huyların örneği Hak Peygamber, seni çok seviyoruz, bizi şefaatinden mahrum etme.
 
Mevlit Kandili'nin tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini, kandilin, Sevgili Peygamberimizi daha iyi tanımamıza vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz eder, tüm İslam âleminin Mevlit Kandili'ni bir kez daha tebrik ederim.
 
Ayfer AYTAÇ - ayferaytac.com
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..