Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '15

 
Kategori
Resim
 

Resim sergisi diye geldiler, arada, defile de seyrettiler...

Resim sergisi diye geldiler, arada, defile de seyrettiler...
 

 

 

         Tarihi bir fabrika, işlevini bitirip, eleğini eleyerek eleğini duvara asma yerine,  güzel sanatları barındıran bir mekan olarak “Havagazı” kisvesiyle günümüz sanat çevrelerinde boy gösteren bu mekan, şimdi de görsel ve plastik  sanatlara el verdi.

          Tarihi Fabrika salonlarında  sunum konuşmasını yapan, “Hayalet Ressam” olarak da tanınan  “Hayal İrtegün, bu gün  gelinen sanat faaliyetlerinin, tavan yaparak yüceldiğini ve bunda da ziyaretçilerin  önemli kültürel   katkısı olduğunu işaret etti.

         Sanatkarlar ve davetliler, kokteylli  sergi gecesinde bol bol  ressamların tablolarını seyrettiler. Sahiplerinden bilgi aldılar.

       

İŞTE HAYALET RESSAM DİYE TANINAN ÜNLÜ RESSAMIMIZ HAYAL İRTEGÜN., "HALKIMIZ SANATTAN ANLIYOR" DEDİ.

Sergi ziyaretçilerinin şık giyimleri farkediliyordu.. Sanki bir defile salonundaymış  izlenimini veriyordu. Salondaki  şık hanımlar dikkatleri çekti.  ve de kendi  aralarında bu şıklık yarışmasına bakanlarlar  "sergiye gelmiştik. podyumda şıklık yarışması yapan  defilede zannettik kendimizi" dediler.  Sergi ziyaretçileri, böylelikle bir taşla iki kuş birden vurmuş oldular..

       

RESİM SERGİSİ  DİYE GELDİLER, ARADA BİR DE DEFİLE SEYRETTİLER.  RESİMDEKİ ŞIKLIK YARIŞTI O GÜNKÜ SERGİDE.

           Yaşar Üniversitesinden keman ve klarnet sanatçıları Pınar Tanrıverdi ve Benan Dalkıran’ın salona mana katan seslendirmeleri, ilgiyle izlendi. Genç ve güzel sanatçılar, salonda göz doldurdu.

         Ressamlardan pek çok eser sahibi, yapıtlarıyle  sergiye katılmışlardı. Bunlardan Atanur Meriç, Ahmet Dut,  Berrin Duma ve  Reyhan Kızmaz’ı , seçebildik.  

         Satançıların. Birbirinden güzel yapıtları, ilgiyle izlendi. Tabloların hepsi de birbirinden güzeldi.  Sergi,  30 Nisana kadar devam edecek.

AÇILIŞ KOKTEYLİ MUHTEŞEMDİ. SERGİDE MÜZİSYENLER DE VARDI. RESİMDE BENAN DALKIRAN VE PINAR TANRIVERDİ GÖRÜLÜYOR. sALONDA FIRTINA ESTİRDİLER VE BEĞENİ KAZANDILAR.

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..