Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '12

 
Kategori
Borsa
 

Risk iştahı azalıyor.

Cuma günkü yazımda  ''Beklentilerin altında gelecek istihdam verisi, piyasalarda satış için aranan bahane olabilir. '' yorumunda bulunmuştum. Gerçekten de verilerin beklentilerin altında kalması sonrası, satış baskısının arttığı yabancı borsalardaki düşüşlere paralel satışlarla karşılaşan İMKB Cuma günü %0.46 değer kaybetti ve haftayı %2.61 düşüşle tamamladı.

Hafta sonunda gerçekleşen Fransa ve Yunanistan'daki seçimlerin sonuçları, Avrupa'nın borç krizi karşısında en önemli çözüm planı olan kemer sıkma önlemlerine karşı çıkanların galibiyeti ile sonuçlanması küresel risk iştahında ki zayıflığın önümüzdeki günlerde de devam edeceğini gösteriyor.

Bu hafta Çarşamba gününe kadar Avrupa ve ABD'den piyasalardaki negatif havayı tersine çevirecek önemli bir veri beklenmiyor.

Teknik olarak kısa ve orta vadeli göstergeler aşağı yönlü seyrine devam etmekteler, endeksin yabancı borsalardaki düşüşlere paralel güne satışlarla 58,200 - 58,400 bandında başlamasını bekliyorum. Hafta genelinde 57,000 - 57,500 bandın da kısa vadeli tepki hareketi görülebilir. Daha önceki yorumlarımda belirttiğim üzere küresel risk iştahının azaldığı bugünlerde riskleri minimum düzeyde tutmak doğru olacaktır.

Analiz kendi kişisel görüşüme dayanmakta olup yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır.

Sevgilerimle. EY

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..