Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '16

 
Kategori
Telekom / Mobil
 

Root'lu telefon zararlı mıdır?

Root'lu telefon zararlı mıdır?
 

android root


İphone cihazlarda yapılan ve yapılarını değiştirerek kullanılan jailbreak'li telefonların yanında Android işletim sistemli mobil akıllı telefonlar için Root yapılmaktadır. ilk önce root nedir kısa bundan bahsetmek gerekirse, root sahipliğini almak diyebiliriz. Telefonların fabrika çıkışlı dosyalarını değiştiremediğimiz için üçüncü parti yazılımlar ile bunu gerçekleştirebiliyoruz. Bunada Root denilmektedir yani telefonun içindeki dosyaları değiştirebiliyor, editleyebiliyoruz böylece istediğimiz şekilde müdahale ederek telefonun iç yapısını değiştirmemiz mümkün oluyor. 

Peki bu root yapılmış telefonlar zararlı mıdır? genetiği oynanmış gıdalar gibi, yapısı oynanmış telefonlarda mutlaka zararlıdır. Bunun zararları telefonun ilk önce orjinalliği bozulmuş olduğu için garanti dışına çıkmaktadır. Ayrıca güvenlik bakımından kolaylıkla virüslü dosyalar bulaşabileceği için arka planda çalışacak ve kişisel notlar, bilgiler, telefon rehberiniz korsanların eline geçecektir. Ayrıca telefonda kullandığınız mobil bankacılık hesaplarınız var ise bu bilgilerde kolaylıkla başkasının eline geçeceği için tehlikeli olacaktır. 

Bu nedenle Root yapılmış cihazlardan uzak durmanızı öneriyorum. Her şeyin orjinali daha güzeldir ayrıca android işletim sistemleri için gelecek olan güncellemelerde cihazınız mutlaka sıkıntı çıkarabilecektir. 

Kaynakhttp://ademocut.com/android-root-yapmanin-zararlari-nelerdir/

 

 
Toplam blog
: 21
: 2739
Kayıt tarihi
: 19.09.15
 
 

ademocut.com kurucusu MCSA, MCP Belgelerine Sahibim, Sistem ve Ağ Uzmanlığı, IT Uzmanı ..