Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '13

 
Kategori
Balıkçılık
 

SAD ve sorumlu amatör balıkçı

SAD ve sorumlu amatör balıkçı
 

KAŞ Panelinden


Son günlerde ayrı ayrı, birçok platformlarda denizlerimiz ve iç sularımızda yapılan Amatör balıkçılığımızın artılarını ve eksilerini masaya yatırıp tartışıyoruz. Bu güzel bir gelişmedir. Bizlerin bu çabaları; Sorumlu Amatör Balıkçılar olarak  (SAB) Doğaya karşı ne kadar duyarlı ve sorumluluk hissiyatına sahip insanlar olduğumuzun bir göstergesidir.

Amatör balıkçılığın gelişmesi için gönüllü olarak çalışan doğa koruyucularının çabaları elbet bu camia içinde olduğu gibi başka sahalarda da itibar ve destek görüyor ve görmeye devam edecektir...

SAD derneğinin Sorumlu Amatör Balıkçı projesi; derneğin kendi projesi olmakla beraber sorumlu tüm camianın fikri ve önerileri titizlikle incelenmekte ve her paydaş ciddiye alınmaktadır. SAD yönetim kurulunun daveti üzerine Antalya KAŞ ta yapılan panelde bulundum. Bu davete katılmak benim için son derece faydalı oldu. Bu nedenle yeri gelmişken SAD yönetim kurulu üyelerine tek tek teşekkür ederim. Kendilerini tanımaktan son derece mutlu oldum.

Birbirinden değerli akademisyen ve konusunda uzman arkadaşlar ile birkaç gün beraber oldum. Panelde çok güzel konular ele alındı ve çok kısa da olsa zaman zaman tansiyonun yükseldiği görüldü. Ancak genel olarak baktığımız da güzel kararlar alınmış olsa bile, daha yolun başında olduğumuzu gördüm.  

İnsan yaşadığı coğrafyada, kendini doğaya karşı sorumlu hissetmelidir. Bu ister balıkçı olsun, ister sıradan bir insan. Ormanların, denizlerin, baraj, göl, dere ve akarsuların geleceğini kurtarmak biz doğasever insanların elindedir. Çocuklarımıza yaşanılası bir dünya bırakmak için doğaya karşı biraz daha merhametli ve yüce yaratanın bizim için yarattıklarına saygılı olmalıyız.

Ekosistemdeki dengeyi korumak için elimizden gelen gayreti göstermeli ve diğer insanları buna teşvik etmeliyiz. SAD; Sorumlu Amatör Balıkçı kitapçığının taslak çalışmasını bitirdi ve siz paydaşların görüş ve önerilerine bu linkte sundu.  http://1balikcokbalik.org/?attachment_id=914 bu linki açtıktan sonra  “SAB_Kitapcik (Taslak_2 Haziran 2013)” yazan linki tıklayın ve kitapçığın indirilmesini birkaç saniye bekleyin.

Ayrıca www.birbalikcokbalik.orgsitesinde Kütüphane başlığı altında yayınlanan Kaş Toplantı Çalıştay Çıktıları ve son aşamasına gelen Sorumlu Amatör Balıkçılık Kitapçığı Dokümanlarını incelemenizi, eleştiri ve katkılarınızı yazılı olarak toplantı öncesinde e-posta yoluyla sorumlubalikcilik@sad.orgadresine bildirmenizi önemle rica ederiz.

Türkiye’de Sorumlu Amatör Balıkçılığının Geliştirilmesi Projesi Final Toplantısı 14 Haziran 2013 Cuma günü, İÇKALE HOTEL/Maltepe – ANKARA da yapılacaktır.   

Konuyla alakalı fikir beyan etmek isteyen tüm paydaşlar davetlidir. Saygılarımla…

Not: Özellikle Sorumlu Amatör Balıkçı camiasına ithaf olunur!

M.Talip Girgin 

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..