Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '14

 
Kategori
Teknoloji
 

SEO'nun gücüne inanın

SEO'nun gücüne inanın
 

seo


Rekabet, karşılıklı iki rakibin birbirilerinin önüne geçmek için sarf ettikleri efordur. Spordan eğitime, hayatın her alanında karşımıza çıkan rekabet, en çok da ticari dünyada kendisini gösterir. Geçmişten günümüze ticaretin her alanında karşılık bulan rekabet kavramı, pazarlama stratejilerinin bir gereği olarak sürekli geliştirilmektedir. Doğru şekildi yapıldığı zaman en çok tüketicilerin çıkarına olan rekabet, ticari dünyada fiyatların kırılması olarak da karşılık bulabilir, çeşitli reklam yöntemleri ile de sağlanabilir.Teknolojinin dur durak bilmeden muazzam bir hızla yol kat ettiği günümüz dünyasına artık pazarlama ve ticaretin de icra ediliş şekilleri farklılık kazanıyor. Geçmiş yıllardaki yöntemler rekabette söz sahibi olmaya yetmediği için yeni stratejiler geliştiriliyor. Bunun en güzel örneği ise internetin bir pazarlama aracı olarak kullanılması.

İnternetten tüketicilere ulaşmanın son derece cazip oluğunu keşfeden girişimcilerin ataklarıyla beraber e-ticaret piyasası büyük bir hızla büyüdü. Ancak rekabetin her yerde olduğu gibi burada da kendisini göstermesi gecikmedi.

Kullanıcılar internette bir şeyler aramak için arama motorlarını kullanırlar; arama motorları aranan kelim ile ilişkilendirdiği siteleri listeler. İşte hedef kelimelerde bu listenin başlarında yer alıp rakiplerini geride bırakmak isteyen girişimcilerin bir teşebbüsü olan SEO, modern dünyanın en etkin pazarlama ve reklam biçimlerinden bir tanesi olarak kabul ediliyor.

SEO için çeşitli yöntemler üretilmiş olsa da bunlardan en sağlıklısı backlink kabul edilir. Backlink, sitenizin linkini diğer web ortamlarında yaymak be böylece geri dönüş sağlamayı amaç edinir. Backlink için uygulanan yöntemler de kendi aralarında türlere ayrılır. Söz gelimi makale yazımı bunlardan bir tanesidir. Makale yazımı işlemlerindeki temel amaç, özgün bir yazı oluşturmak, bu yazının içine link yerleştirmek ve yazıyı internette yayınlatmaktır. Makale yazımı, sitenizi üst sıralara çıkarabileceği gibi özgün olmayan bir içerik oluşturulduğu taktirde olumsuz etki de gösterebilir. Bu yüzden makale yazımı konusunda uzman desteği alınması tavsiye edilir.

SEO'ya nereden başlarım diyorsanız aşağıdaki yazılarımı okuyabilirsiniz:

,Arama Motoru Optimizasyonu Rehberi

Site içi optimizasyon: Linkleme

Site içi Optimizasyon : Kodlama

 
Toplam blog
: 10
: 693
Kayıt tarihi
: 26.01.14
 
 

2006-2009 yılları arasında web sitesi tasarımı alanında çalıştı. Kurumsal ve bireysel olarak bu a..