Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '14

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

SGK sorgulama ekranı ile SSK dökümü almak

SGK sorgulama ekranı ile SSK dökümü almak
 

SSK SORGULAMA


SGK’nn vazgeçilmez ve en fazla ziyaret edilen sayfası olan https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ bağlantı adresi ile E-sgm Sorgulama ekranı direk karşınıza gelebilir. Bu sorgulama sayfası üzerinden uyruk tercihinizi T.C. vatandaşı olarak yaptığınızda ve yeni açılan sayfa üzerinden T.C. Kimlik No, Cilt No, Doğum Tarihi ve İl gibi bilgileri girerek E-sgm Sorgulama ekranında hakkınızda; Hizmet, emeklilik, tescil, ödemeler, provizyon ve GSS gibi konularda pek çok bilgiyi hızlı bir şekilde alabilirsiniz.  SGK’nın geliştirmiş olduğu bu sistem sayesinde e-sgm Sorgulama Ekranından yararlanarak tüm sigorta bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz.

SSK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK tarafından geliştirilmiş olan  https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ bağlı adresi ile Tescil İşlemleri ile hakkında tüm uygulamaları kolaylıkla yürütebilirsiniz. Vaktiniz almadan e-sgm sorgu ekranından giriş işlemi ile Kimlik bilgileriniz sayesinde Tescil kısmına giriş yaparak Tescil İşlemlerinizi rahatlıkla yürütebilirsiniz.Tescil İşlemleri olarak;  4A tescil kaydı, 4B tescil Kaydı, 4C Tescil Kaydı Emeklilik, 4C Tescil Kaydı Çalışan, 4c tescil ve Tahakkuk Görüntüleme ve SGDP Tescil Kaydı farklı işlemleriniz oturduğunuz yerden gerçekleştirebilirsiniz.
 

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!


TESCİL İŞLEMLERİ

4A TESCİL KAYDI TESPİTİ

E-sgm sorgulama ekranından 4a tescil kaydı ile SSK kapsamında sigortalı olup olmadığınızı ve sigortalılık durumunuzun aktif yada pasif durumda olduğunu görebilirsiniz.

4B TESCİL KAYDI TESPİTİ

4B tescil kaydı tespiti ile Bağkur kurumunda herhangi bir girişiniz varmı, sigortalılık durumunuz aktif yada pasif olup olmadığını bu menü üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

4C TESCİL KAYDI TESPİTİ ÇALIŞANLAR İÇİN

Bu menü altında 657 nolu kanuna tabi devlet memuru statüsünde çalışan kişilere ait bilgiler yer almaktadır. 4C tescil kaydı tespiti ile Emekli Sandığı kurumuna tabi olup olmadığınızı ve sigorta girişinizin aktif durumda olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

4C TESCİL KAYDI TESPİTİ EMEKLİ İÇİN

4C emekliler için tescil kaydı tespiti ise yine devlet memurluğu görevinden gerekli prim ve gün sayılarını doldurarak emekli olmuş vatandaşlarımız için açılmış bir başlıktır. Buradan memur emeklileri işlemlerini takip edebilirler.

4C TESCİL VE TAHAKKUK GÖRÜNTÜLEME İSTEĞE BAĞLI

Bu bölümden yine tc kimlik numarası aracılığı ile devlet memurları yani Emekli Sandığına tabi kişilerin adlarına herhangi bir borç tahakkuk edip etmediği görüntülenebilmektedir.

SGDP TESCİL KAYDI

SGDP ( Sosyal Güvenlik Destek Primi) emekli olduğu halde ticaretle uğraşan işyeri sahiplerinden alına bir SGK katkı payıdır. Bu ödemeleri geçmişe dönük faaliyette bulunan kişilerde taksitlendirmek suretiyle ödeyebilmektedirler. Bu menü altından adınıza herhangi bir ticaret kaydı olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.

EMEKLİLİK İŞLEMLERİ

Emeklilik işlemleri başladığına göre çalışanlar artık kanunun emrettiği emeklilik prim gün sayısını doldurmuş ve emeklilik yolunda ilk adımı atmış sayılmaktadır. Prim gün sayısını dolduran SSK, BAĞ-KUR veya Emekli Sandığı mensupları,  emekliliklerini bildiren bir dilekçe ve bu dilekçenin SGK’ ya verilmesiyle emeklilik işlemleri başlamış olmaktadır.Yazılan Emeklilik dilekçesinin kapsamında çalışanların çalışmış oldukları firmalar, SGK numarası ve T.C. kimlik numarası bulunmalıdır. Elle yazma işine girmek istemeyenler içinse kişiler SGK web adresi üzerinden hazır dilekçelerden yararlanarak boş kısımları kendi bilgileri ile doldurarak SGK’ya teslim edebilirler.

4A EMEKLİ AYLIK BİLGİSİ SORGULAMA

4A yani SSK üzerinden emekli olmuş kişilerin emekli maaşları hakkında işlemlerin kontrol edildiği bölümdür. Buradan emeklilik başvurusunda bulunan kişilere emekli aylığı bağlanıp bağlanmadığı ve diğer maaş işlemleri yapılır.

4B EMEKLİ AYLIK BİLGİSİ SORGULAMA

Bu bölümden 4b yani Bağkur kapsamında emekliliğe hak kazanmış ve başvuru sonucu işlemleri yapılmış kişilerin emekli maaşı durumları hakkında bilgiler görülebilir.

4C EMEKLİ AYLIK BİLGİSİ SORGULAMA

Emekli Sandığı'na tabi olan sigortalıların 4c kapsamında memuriyet hayatlarının sonunda emekli olmaları durumunda emekli aylıkları ile ilgili işlemlerini bu başlık altından yapmaları gerekmektedir.

4C EMEKLİ AYLIK KESİNTİSİ

Memur emeklilerinin aldıkları emekli maaşlarında herhangi bir kesinti varmı eğer varsa bu kesintinin neden kaynaklandığını buradan öğrenebilirler.

HİZMET BİLGİSİ İŞLEMLERİ

SSK, BAĞKUR VE Emekli Sandığı kapsamına bağlı olarak çalışanlarının tümü Çalışmış oldukları yıllara ve günlere dair Hizmet Bilgisi işlemlerini yaparak öğrenebilirler. İster 4A Hizmet Bilgisi, İster 4B Hizmet Bilgisi isterseniz de 4C Hizmet Bilgisine kolayca ulaşabilirsiniz. Hizmet Bilgisi İşlemleri için iki farklı yola başvurulabilir. Birincisi e-devlet sistemi bir diğeri ise E-sgm sistemidir. E –devlet üzerinden e- devlet şifresi ile bir giriş yapabilirken, e-sgm sayfası üzerinden ise sadece kimlik bilgileriniz ile hızlı bir giriş sağlayabilirsiniz.

4A HİZMET BİLGİSİ

SSK 4A statüsünde sigortalı olarak çalışmakta olan vatandaşlarımızın sosyal güvenlik geçmişlerini kontrol etmek için kullanılan seçenektir. Bu seçenek altından SSK hizmet bilgisi, ödenen prim miktarı, sigortalılık gün sayısı ve toplam gün ve prim miktarı öğrenilebilmektedir.

4B HİZMET BİLGİSİ

4B hizmet sorgulama seçeneği adından da anlaşılacağı gibi Bağ-kur kapsamında verilen hizmetlerin dökümüdür. Bu başlık altından 4b sigortalılarının prim miktarları, gün sayıları gibi verilere ulaşılabilmektedir.

ÖDEME İŞLEMLERİ

Ödeme işlemleri altından yapacağınız işlemleri sizlere anlatalım. Konu başlıkları aşağıda tek tek incelenmektedir.

GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK ÖDEME 4A - 4B

Geçici iş göremezlik ödeme sigortalı kişinin sağlık durumunda meydana gelen sebeplerden dolayı çalışamadığı durumlarda kendisine verilen sağlık raporlarının karşılığı olan sigorta ödemelerini kapsamaktadır. Buradan sigortalının adına rapor parası ödemesi yapılıp yapılmadığını öğrenebilirsiniz. Rapor paralarının geç ödenmesi konusunda yaşanılan sıkıntıları gidermek için SGK müdürlükleriyle irtibata geçiniz.

İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI ÖDEMELERİ FATURA HESAPLAMA

Bu bölümden iş güvenliği kapsamında faaliyet gösterdikleri alan itibariyle yaptıkları işin SGK tarafından belirlenen tehlikeli yada çok tehlikeli sınıfına girmesi halinde devlete müracaat ederek devletin iş güvenliği desteğinden yararlanmaya hak kazanan firmalara yapılan ödemeler görülebilir. İş güvenliği desteğini almaya hak kazanmış firmalar SGK'ya yansıtma faturası keserek çalıştırdıkları işçi başına talep ettikleri ücretleri belgelemektedirler. Bu ücretler SGK tarafından erkek ve kadın çalışanlar için ayrı ayrı belirlenmiştir. SGK'nın kendilerine ödeme yapıp yapmadıklarını vergi numarası, fatura dönemi, fatura yılı ve fatura tipi seçeneklerini doldurarak öğrenebilirler.

ŞAHIS ÖDEMELERİ GÖRÜNTÜLEME VE BANKA HESAP TANIMLAMA İŞLEMLERİ

Şahıs ödemelerinden kasıt SGK tarafından herhangi bir sebeple sigortalı yada emekliye yapılan ödemelerdir. Bu menü seçeneği ile sigortalı yada emekli kişi bir defaya mahsus olmak üzere giriş yaparak Ziraat Bankasında adına kayıtlı olan hesap numarasını belirlemektedir. Bu sayede SGK sigortalı kişiye yapacağı ödemeleri bu hesaba yapmaktadır. Ayrıca sigortalı tanımlama sırasında e-posta ve cep telefonu numarası iletmesi halinde yapılan  ödemeler kendisine e-posta ve sms olarak bildirilir.

PROVİZYON İŞLEMLERİ

Provizyon işlemleri Genel Sağlık Sigortası kapsamında tüm sigortalıların sağlık kuruluşlarından hizmet alabilmeleri için sağlık aktivasyonu yapılmasına denmektedir. Bu şekilde sigortalı kişilerin bilgileri tek bir sistem üzerinden görüntülenebilir.

GSS İŞLEMLERİ

Genel Sağlık Sigortası, yani kısa adı GSS dir. SGK’ya bağlı olarak çalışmayan ve gelir testine girerek gelirleri doğrultusunda sağlık hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanabilmek için ödenmesi gereken sağlık prim ödemeleridir. GSS İşlemleri,  genel sağlık denildiği için vatandaşların hiçbir ayrım yapılmaksızın aynı sağlık hizmetini alabilmeleri için yapılan işlemlerdir. GSS işlemleri için https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ bağlantı adresinden giriş yaparak tüm işlemlerinizi buradan kolayca yürütebilirsiniz.

YAPILANDIRMA BİLGİSİ

Bu bölümden şahısları yada tüzel kişilerin prim borçlarından dolayı ödemedikleri borç tutarlarının yapılandırılmış durumları görülebilir. Yapılandırma seçenekleri bağlı olunan statüye yada borç türüne göre sorgulanabilir.

 

 
Toplam blog
: 8
: 5251
Kayıt tarihi
: 21.09.13
 
 

İktisat Fakültesi mezunuyum ve sosyal güvenlik konularında danışmanlık hizmetleri vermekteyim. ..