Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '13

     
    Kategori
    Kozmetik
     

    Saç bakımı nasıl olmalı?

    Saç bakımı nasıl olmalı?
     

    İnsanda, baş üzerinde bulunan kıl kümesine saç denmektedir. Saç vücudumuzda bulunan diğer kıllara oranla daha hızlı uzar. Saçın ortalama büyüme hızı günde 0,3 mm (milimetre) ile 0,4 mm arasındadır. Saç bir ayda 1 ile 1,5 cm (santimetre) arasında uzamaktadır.
     
    saç yapısı 
     
    Bir saç telinin ömrü yaklaşık 4 senedir ve yılda ortalama 15 cm uzamaktadır, saç teli dökülme evresine gelene kadar 60 cm uzunluğa erişir. Doğru ve doğal saç bakımları yapılarak saçların uzatılması mümkündür.  Bu uzatma daha hızlı uzaması değil, saçın korunması ve kırılmasını azaltma manasındadır.
     
    Doğal saç bakımı yapıldığı durumlarda, saçlar daha nemli kalır ve kimyasal maddelerle aşınmazlar. Saçlar doğal metotlarla temizlenir ve bakımları yapılırsa hem saç ömrü artar hem de saçlar kırılmadığı ve koparak dökülmediği  için daha çabuk uzarlar.
     
    Saç bakımı
     
    Bir tedaviye geçilmeden önce, saç dökülmesinin tipinin bir uzman hekim tarafından incelenmesi gerekmektedir. Birçok hastalık, hormonal ve metobolik düzensizlikler ve besinsel etkiler saç dökülmesini tetikleyebilir. Bu gibi sebepler ortadan kaldırılmadan tedavi hiçbir zaman tam olarak gerçekleşmez.
     
    Saç dökülmelerini önlemek için kullanılan kozmetiklere dikkat edilmesi gerekir. Saç temizliği için doğal zeytinyağlı, badem yağlı, defne yağlı şampuan ve sabunları kullanmak; saç hastalıkları, kepek, saç dökülmelerinin önlenmesini yardımcı olur. Kimyasal şampuanlar yerine eczanelerde bulunan sağlık ürünleri tercih edilmelidir. Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Sa%C3%A7_bak%C4%B1m%C4%B1
     
    son olarak, Sodyumsuz şampuanlarda denilen bu şampuanlar, özellikle tuz içermemelidir, çünkü tuz sodyum klorür (nacl) saç boyası rengini çok çabuk bozar. Ayrıca sampuanlar da bulunan sodyum lauret sulfat, sodyum lauret ether sulfate veya amonyum lauret sulfatın saç renginizi 5 yıkamadan sonra kesinlikle bozacağını unutmayınız. Kullandığımız şampuanın mutlaka saç tipimize uygun olmasına özen göstermeliyiz,
     
     
    Toplam blog
    : 1
    : 464
    Kayıt tarihi
    : 25.10.13
     
     

    Sosyal medya alnında serberst olarak çalışmakla beraber kozmetik settörünün son dönemde öne çıkan..