Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sağlıklı Bir İlişki İçin Siz Ne Veriyorsunuz?

Sağlıklı Bir İlişki İçin Siz Ne Veriyorsunuz?
 

Kendini Seven Sevgi Saçar :)


İlişkiler bir sunumdur. Herkes kendisinde ne varsa onu sunar. Farkında olsun ya da olmasın. Neyse o... Şimdi kartları görelim... Sizde ne var?

İlişki beklentisinde olan pek çok kişi (veya ilişkisinin düzelmesini bekleyen kişi) karşısındakinin kendisine bir şeyler vermesini, hayatına bir şeyler katmasını bekler. Bana mutluluk versin, aşk versin, saygı versin, muhabbet versin, sevgi versin, maddiyat versin vs... Peki hiç düşündünüz mü; siz karşı tarafa ne vereceksiniz, ne sunacaksınız? Herkes kendisinde olanları sunar ve kendisinde olmayanların karşıdan sunulmasını bekler. Ama durum hiç de böyle gelişmez. Sizde olmayanı bir şeyi, başka biri size en fazla geçici olarak, yapay olarak verebilir. Başkasından istediklerimiz, beklentilerimiz genelde bizde var olmayandır. Ve onları tamamlayacak, kalıcı olarak sahip olacak kendimiz oluruz.

Hadi, bugün karşı tarafı bırakıp kendi elimizde neler var, biz bizde olan neyi karşı tarafa sunabiliriz onun farkındalığını yaşayalım. Nasıl mı? İşte şöyle:

Kendinizi tam hissettiğiniz güzel yanlarınızı, değerlerinizi, erdemlerinizi, tüm güzelliklerinizi bir kâğıda yazın. Bakın bakalım sizin elinizdeki kartta neler var. Sizinle birlikte olan kişi sizinle neyi paylaşabilir, neyi düşünebilir, neyi hissedebilir? Sonra karşı tarafa geçin ve kendinize şu soruyu sorun: "Ben karşı cins olsam .... (isminiz)'u eş olarak seçer miyim?" Cevabınız net bir "evet" ise güzel. Sonra ikinci adıma geçin, karşı taraftan beklentilerinizin hepsi sizde de var mı? ''Evet'' ise istemeyi bırakın; çünkü zaten istenecek bir şey yok, her şey yolunda! :) Sizde var olanın tadını çıkarın. :) Cevabınız "hayır" ise size verilmesini istediklerinizi kendinize vermek için çalışın.

Eğer ilk soruya cevabınız ''hayır'' ise; yani kendinizi eş olarak tercih etmiyorsanız hemen kendinize olan bakış açınızı değiştirin. Kendi üzerinizde çalışarak kendinizi sevin. :) Kendini sevmeyen, kendini tercih etmeyen bir insanı başkası niye tercih etsin? Edebilir tabii ki; ama sizin istediğiniz sonuçları getirecek şekilde olmaz. Evet, her şey seninle başlar ve seninle biter. Sen yoksan hiçbir şeyin anlamı olmaz. Yok olmak, sadece ölüm anında olmaz, yaşarken de yok olabilir insan. Bedenin içini doldurmak gerekir, güzelliklerle, sevgiyle, ışıkla, sağlıkla... Öyle bir dolmalı, öyle bir olmalı ki insan aynaya baktığında o kendi güzel gözlerindeki ışığı görebilmeli, kendine samimi bir şekilde gülümseyebilmeli... :)

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu 

www.arzubiyiklioglu.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..