Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sağlıklı kilo verme

Sağlıklı kilo verme
 

sağlıklı kilo verme


Kilo vermek herkesin en büyük sorunu haline gelmiş, kolay ve alternatif yollar aranmaya başlanmıştır. Ölüm diyetleri denilebilecek günü sadece su içerek geçirmek, Çin malı zayıflatıcı ilaçlar, akapunktur, spor vb bir çok yöntem denenmektedir. Ancak sağlık açısından bunların bir çoğu yarardan çok zarar getirebilmektedir.

Yasaklanan zayıflatma ilaçlarından sonra doktor tavsiyeleri daha fazla önem taşımaya başlandı. Her doktorun yaptığı tavsiyelerde hareketli yaşam, spor, vitaminli sebze ağırlıklı diyetler ön planda tutuluyor.

Bu diyetlerden belkide en kolay yöntem günlük beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmek olacaktır. Yemek öğünlerinde normal yediğiniz tüm porsiyonların ilk etapta yarıya indirmek, sofradan tam doymadan kalkmak diyette ilk adım olabilir.

Günlük yaşamda yapılan hareketleride arttırmak, hızlı hareket etmek kilo vermenizde son derece yararlı olacaktır.

Yapılacak spor hareketlerinde kilolu bölgeleri daha fazla hareket etiirmek o bölgedeki yağ yakımını hızlandırır. Yürürken dahi karının içe çekilip bırakmak karın bölgesindeki yağların yakılmasında son derece etkili olmaktadır. Diğer mide hareketleride yağın yakılmasında hız katacaktır.

Kilolu gruplar 3'e ayrılır,

Üst kısım; boyun, göğüs

Orta kısım; mide, kalça

Alt kısım; basen, bacak

 

Yaptığınız sporlarda hangi bölgenizde yağ fazlası varsa programınıza ek olarak o bölgelere ekstra hareketler ekleyebilirsiniz.

 

 
Toplam blog
: 13
: 780
Kayıt tarihi
: 13.02.14
 
 

Haberler, yazılar, blog yazıları, teknoloji, eticaret ve seo. ..