Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sağlıklı yaşamak için neyi yapmalıyız?

Sağlıklı yaşamak için neyi yapmalıyız?
 

Sağlıklı yaşamak için nasıl yemek yemeliyiz, öğün atlamalı mıyız, yoksa her öğünü zamanında mı yemeliyiz?

İşte bu konuda uzmanların yaptıkları araştırmadan birkaç örnek;

İsveç Uzmanların yaptığı bir araştırmaya göre, düzenli yemek yemeyen kişilerde metabolik sendrom olarak bilinen insülin direnci gelişimi riskinin daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Metabolik sendromu olan kişilerde kalp damar rahatsızlıkları ve şeker hastalıklarının sıklıkla görüldüğü belirtildi.

Elma tipi şişmanlık, hipertansiyon, kanda aşırı yağlanma, glikozu tolere edememe ve şeker metabolizması bozukluğu, metabolik sendromun oluşumunda önemli rol oynuyor.

Kilo fazlalığı ve bel çevresi kalınlığı fazla olan kişilerde görülen metabolik sendromun kalp hastalığı, yüksek tansiyon ve şeker hastalığının da habercisi olarak biliniyor.

Bilim adamları içeriği ne olursa olsun sık yenilen öğünlerin metabolik sendromun oluşumunda etkili olduğunu belirtiyorlar.

40 binin üzerinde 60 yaşındaki adam ve kadınlarla tıbbi muayeneler eşliğinde yapılan araştırmalar sonucunda düzensiz yemek yemenin metabolik sendroma yol açabileceği ortaya çıkmış.

Nadiren 3 öğün yediğini söyleyen katılımcıların genelinin düzenli yemek yiyen katılımcılara oranla daha kalın belli olduğu ve lipid mekanizmasında bozukluk olduğu görülmüş.

Metabolik sendromu olan kişilerin ayrıca Metabolik sendromun ortaya çıkmasının altında yatan insülin direnci belirtileri gösterdiği belirtilmiş.

Bilim adamları bu durumun diyet programlarıyla hastalığın önlenip tedavi edilebileceğini açıklamışlar.

Araştırmayı yürüten uzmanlar, Diyet programı tamamen ne yemeniz gerektiğiyle ilgili ancak araştırma yemek yeme yollarının sağlığımız için ne kadar önemli olduğunu gösterdi diyorlar.

İnsan yaşamında, her şeyi zamanında yapmanın, düzenli birisi olmanın önemi büyüktür. İşte beslenirken de düzenli olmamız için bir çok neden alt alta rahatlıkla geliyor.

Bu kuralları uygulamak, kendi sağlığımız açısından son derece önemli. Uygularsak, hem kaliteli, hem de uzun yaşama şansımız artar. Yoksa bir an önce öbür tarafa el sallarız.

Herkese sağlıklı günler…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..