Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '15

 
Kategori
Kültürler
 

Şaman Kam Davulu Vuruşlarının Etkisi

Şaman Kam Davulu Vuruşlarının Etkisi
 

Şaman davulu Kam davulu


Davul Terapisi, ritmi kullanarak şifa vermek ve kendini ifade etmekte kullanılan eski bir yöntemdir. Moğolistan'daki şamanlardan , Batı Afrika'daki şifacılara kadar terapötik ritm teknikleri , ruhsal ve zihinsel sağlığın sağlanmasında ve korunmasında binlerce yıldır kullanılmaktadır.

Mevcut araştırmalar , günümüzde ritm tekniklerinin etkilerini doğrulamaktadır. Son araştırmalarda ortaya çıkan sonuçlar , davul çalmanın , fiziksel iyileştirmeyi hızlandırdığını , bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve kişinin esenlik duygusunu arttırdığını ve kişide yeniden bütünleşme duygusunu ürettiğini vurgulamaktadır.
 
Odaklanma problemleri  yaşayanlar, Alzheimer hastaları , otistik çocuklar, duygusal rahatsızlık geçiren gençler, bağımlılar, tramva hastaları, hapishanedekiler ve evsiz popülasyon üzerinde yapılan diğer çalışmalarda ise davulun iyileştirici etkileri ve sakişleştirdiği görülmüştür. 
 
Ayrıca çalışma sonuçları davulun stres, yorgunluk , heyecan , hipertansiyon, astım, kronik ağrı , artrit , akıl hastalıklar, migren ,kanser, multipl skleroz, parkinson ,inme, felç duygusal bozukluklar ve fiziksel engellilerde geniş bir alanda tedavi aracı olarak kullanılabileceğini göstermektedir.
alıntı;
 
Toplam blog
: 191
: 1283
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Başlangıçta sadece su ve onun üzerinde salınıp duran sis mevcuttu.  Baba Apsu ortaya çıktı ve tat..