Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '18

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Samimiyet Güler Yüzlü ve Açık Sözlü Olmakla Başlar

Samimiyet Güler Yüzlü ve Açık Sözlü Olmakla Başlar
 

Derin Bakış


Güzel gülüşün sıcak bakışın değeri…

Sevgili okuyucum, samimi, açık sözlü ve güler yüzlü insan olmak, insanoğlunun doğasında olan bir durumdur. Pek çok insan ise herkes tarafından sevilen kişilerin bu durumunun doğuştan geldiğini ve sadece şanslı bir kaç kişiye ait olan öğrenilemez özelliklerden kaynaklandığına dair yanlış bir inanca sahiptir ki, bu karakterdeki insanlar, dış görünüşleri itibariyle bakımlı, hoş görünümlü, sempatik ve fazlasıyla sosyal ve inanılmaz derecede güçlü insanlar olarak görünürler..

Bu yanlış fikre tav olmak ise oldukça kolaydır. Oysa ki, çevresinde sevilen sayılan biri olmak, bizlerin kontrolünde ve duygusal  zekaya bağlı bir şeydir…

Yani açarsak, samimiyet ve sıcak kanlı olmak tüm insanların içinde vardır. Bazı kişiler bunu çevresine yansıtabilir bazıları da yansıtamaz.. Bu sebeple çevremizde samimiyetini dışa vuramayan kişiler için "Ne kadar soğuk biri." ‘a-sosyal’ dediğimiz olmuştur. Fakat insanları dış görünüşüyle yargılamamamız gerekiyor. Çünkü bazı kişiler dışarıdan göründüğü gibi değildir. Bize gülmeyen, görünce selam vermeyen ya da muhabbete çok karışmayan kişiler de samimi olabilir. Yani dış görünüşleri yapıları ve karakterleri gereği böyle olabilirler. Bu tür insanlar sadece birlikte geçirilen zaman süresi fazla olduğunda kendini ifade edebilir.

Samimiyet insanların içinde vardır dedik. Fakat yerine göre bu davranış da sınırlandırılmalıdır.

Örneğin bir kişi herkesle samimi olamaz. Olmamalıdır da. Eğer iki kişi samimi olmuşlarsa aralarındaki güven duygusu sağlam temellere dayanmalıdır. 

Ha keza etrafımızda her gün gördüğümüz onlarca, yüzlerce kişi vardır. Çoğu arkadaşımızdır. Büyük bir kısmı da değil. Demem o ki, belli kişilerle samimi olunur. Doğrusu da budur. Sadece samimi olabildiğimiz arkadaşlarımızla ‘dost’ oluruz çünkü. (Arkadaşlıktan sonraki evrede dost oluruz…)., Sözün ona arkadaşlarımızın veya ailemizden birinin sözüne veya davranışına saygı duymak, duyabilmek ancak ve ancak ona karşı duyduğumuz samimiyetten kaynaklanmaktadır.

Dolayısıyla samimi olan kişilerin toplum içinde sevildiği görülmektedir. Samimi olan kişiler ne kadar güvenilir ve çevresinden saygı gören insanlar ise o kadar da inandırıcıdır. Bunu şöylede açıklayabiliriz, bazı kimseler malum konuşurken süslü kelimeler ve abartılı cümleler kullanır. Samimi olmayan kişilerin bu sözleri genellikle bizlere itici ve yapmacık gelir. Oysa ki, samimiyetine inandığımız ve değer verdiğimiz kişiler, bize süslü cümleler kurduğu zaman bile onları itici olarak görmeyiz  tersine bu durum hoşumuza gider.

Çok samimi bir söz: Samimi bir denemeden elden edilen en küçük sonuç, en iyi kopyadan daha değerlidir. Jack LONDON

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..