Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '16

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyon Beşiktaş

Şampiyon Beşiktaş
 

Şampiyon Beşiktaş


Süper ligin 60’ıncı yılında şampiyon Beşiktaş. En son 2008-2009 sezonunda mutlu sona ulaşan Beşiktaş, 7 yıl aradan sonra şampiyon oldu. Süper Lig'in bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Şenol Güneş, bu sonuçla kariyerindeki ilk şampiyonluğunu yaşamış oldu.

Bu şampiyonluk sonuna kadar hak edilmiştir. Sezonun ilk maçından son oynanan Osmanlıspor maçına kadar oynadığı tüm maçlarda kollektif ve modern futboldan hiç taviz vermediler. Oynadıkları hücum futbolu sayesinde taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandılar. Maç başına 2,24 gol ortalaması ile trübünlere gelen seyircileri coşturdular ve coştular. Oynadıkları futboldan önce kendileri zevk aldı.

Şampiyonlukta baş aktör Şenol Güneş’tir. Bir tarzı var ve bu tarzından hiç taviz vermedi. Zaman zaman sakatlık ve cezalı oyuncu sebebiyle kadrodaki zorunlu değişiklikler dışında kadro ile oynamadı. Hırsı ve çalışkanlığının karşılığını sonunda aldı. Allah çalışana veriyor. Şenol hoca bu takım ile gelecek 2-3 yıla damga vurmaya devam edecektir. Kariyerinin en önemli eksik parçasını tamamladı. Yıllardır çalıştırdığı takımlara oynattığı futbolun karşılığını alamamıştı veya aldırmamışlardı. Kaleciden antrenör olmaz tezini savunanlara inat hem de en iyisi oldu. Ama öncelikle öğretmen olduğunu da unutmadı. Bu nedenle bir çok antrenör sadece çalıştırırken, o öğretmeyi seçti. Onur Recep Kıvrak’tan Burak Yılmaz’a, Umut Bulut’tan Volkan Şen’e ve son olarak Oğuzhan, İsmail, Cenk gibi seçkin sporcuları adeta yenilediğini, onlara yeni bir kimlik ve kişilik kazandırdığını görüyoruz. Maç sonu açıklamaları hep ders verir nitelikte olmuştur. Türk futbolunun yanlışlarını her defasında anlatmaya çalışsa da federasyon hiç oralı olmadı. Açıklamalarından dolayı zaman zaman kulübüne bazen de kendisine ceza verildi. Onun tecrübe ve engin bilgilerinden faydalanılmalıydı. Ama o yılmadan sadece işini yaptı. Bu şampiyonluk geç kalınmış fakat sonuna kadar hak edilmiştir.

Başkan Fikret Orman ve yönetim kurululunu tebrik ediyorum. En önemli kararları takımın Şenol hocaya teslim edilmesiydi. Quaresma’nın geri getirilmesi, Mario Gomez’in transfer edilmesi çok önmeli kararlardı. Şampiyonluğa çok ihtiyaçları vardı ve bunun için var güçleriyle çalıştılar.  Camiayı bir arada birleştirdiler ve tam bir aile havası oluşturdular. Son beş yılda başarısızlıklar yaşayan takımı dağıtmadılar ve üzerine koymaya devam ettiler. F.Bahçe’ye duyurulur.

Bu başarıda bir de yılmaz, cefakar ve vefakar taraftarı unutmamak lazım. 3 yıldır deplasman deplasman, şehir şehir gezdiler. Ankara, Konya, izmir demeyip takımı her yerde desteklemeye gittiler. Son maçtaki çoşkuları görülmeye değerdi. Kolay değil 7 yıl sonra, çekilen onca cefadan sonra gelen bu şampiyonluğun tadı gerçekten başka. Tarihlerinin en önmeli ve çoşkulu şampiyonluğu bu olsa gerek.

Mario Gomez çok önemliydi. Takımın en önemli parçasıydı. Oğuzhan ve Sosa’nın performanslarını da yukarı çekti. Takımı hep ileri taşıdı. Kanat ataklarında hep duvar oldu. Quaresma, Atiba, Olcay ve ismini sayamadığımız tüm futbolcular çok özverili oynadılar. Ama Cenk Tosun’a ayrı sayfa açmak lazım. Cenk Tosun şampiyonluğun kilit oyuncularından birisi olmuştur. Gomez’in hazır olmadığı dönemde sezona müthiş bir giriş yaptı. Ama Şenol hoca benim birinci golcüm Mario Gomez dedi. Mario Gomez’i kabullendi ama pes etmedi. Bulduğu her fırsatı çok iyi değerlendirdi. Başakşehir ve Akhisar maçlarında takımı ipten aldı ve yarışta tuttu. Gelecek sezon için Gomez kalmazsa 1’inci forvet olarak değerlendirilmelidir.

Sonuç olarak sezonu hak eden takım kazandı. Beşiktaş ve özellikle Şenol hoca talihsiz kaderlerini yendiler. Bu şampiyonluk bir yönetim zaferidir. Bir hoca zaferidir. Tebrikler şampiyon.

 

 
Toplam blog
: 28
: 650
Kayıt tarihi
: 14.02.16
 
 

1975 Samsun doğumluyum, Anadolu üniversitesi işletme bölümü mezunuyum. Kamuda çalışıyorum. Trabzo..