Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '16

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyon Beşiktaş ve yeni sezon hazırlıkları

Şampiyon Beşiktaş ve yeni sezon hazırlıkları
 

Öncelikle çok büyük badire atlatan devletimize, milletimize ve demokrasimize Allah zeval vermesin. Demokrasi nöbetleri ile kaybolan birlik ve beraberliğimiz sağlanmış oldu. Darbeciler İçin Yaşasın Cehennem.

Süper ligin 60’ıncı yılında şampiyon Beşiktaş’ın yeni sezon hazırlıkları sancılı başladı ve sancılı devam ediyor. Süper bir sezon geçiren Kara Kartal’a yazık oluyor. Yapılacak bir-iki transfer ile Avrupa’da ses getirebilecek takım kan kaybediyor. Dahası şimdilik kadro muhafaza bile edilemedi. Türkiye’nin en iyi sağ beki Gökhan ezeli rakipten alındı. Ama acil ihtiyaç mıydı bilemiyorum. Kadro mühendisliği hatası var.

Başkan Fikret Orman ve yönetim kurululunu yaptıkları doğru işler ile kulubü batmaktan buralara getirdiler. Fakat Mario Gomez konusunda çok ağır kaldılar. Türkiye’de yaşananlar da şansızlıkları oldu. Topu oyuna sokacak stoper, İsmail’in gidişinden sonra sol bek (Barcelonalı Adriano ile anlaşıldı haberleri doğru ise isabetli bir transfer.), Gomez’in yerine forvet. Bir de Sosa sıkıntısı var. Yönetimi tebrik etmek lazım. Kulüplerin sorumluluğu kadar futbolcular da sorumluluklarını bilecek ve yerine getirecek. Kadro dışı seçeneği yerinde ve isabetli bir karar olmuştur. Mali kriterler sıkıntısı yaşayan kulüp Sosa’nın yerini nasıl dolduracak merak konusu.

Mario Gomez çok önemliydi. Takımın en önemli parçasıydı. Oğuzhan ve Sosa’nın performanslarını da yukarı çekti. Takımı hep ileri taşıdı. Kanat ataklarında hep duvar oldu. Gomez’in yeri zor dolar. Fakat Cenk geçen sezon yaptıkları ile bir şansı hak ediyor. Geciken forvet transferinde Cenk 1’inci golcü olmalı. Türk futbolu içinde de güzel olacaktır.

Bir sözüm de Şenol Güneş’e. Büyük takımda hoca olmak sessiz kalmak değildir. Sen artık şampiyon bir hocasın. Masaya yumruğunu vurmak zorundasın. Olumsuz bir neticede ne Fikret Orman yönetimi, ne takımdaki oyuncular gider. Hesabı hep hocalar öder. Sen bunları Trabzonspor’da yaşamış biri olarak sessiz kalamazsın. Bu kulüpten ilk kovulacak olan sensin. Ne hikmetse sönük yıldızları parlatıyorsun ama elinde tutamıyorsun. Çok muamma bir durum.

Kadroyu bile muhafaza edemeyen Beşiktaş’ı zor bir sezon bekliyor. En büyük şansları diğer takımların daha kötü durumda olmaları. Avrupa’da hezimet senesi yaşayacağız gibi. Türk futbolu batmaya devam ediyor.

 
Toplam blog
: 28
: 650
Kayıt tarihi
: 14.02.16
 
 

1975 Samsun doğumluyum, Anadolu üniversitesi işletme bölümü mezunuyum. Kamuda çalışıyorum. Trabzo..