Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '14

 
Kategori
Spor
 

Samuel Eto Milli Takımı Bıraktı

Samuel Eto Milli Takımı Bıraktı
 

2014 Dünya kupasından sonra milli takımı bırakan yıldızlar arasına bir yenisi daha eklendi. Afrika futbolunun en önemli temsilcilerinden Kamerunlu futbolcu Samuel Eto milli takım kariyerine son verdiğini açıkladı.
 
Geçtiğimiz sezon İngiltere Premier liginden Everton ile sözleşme imzalayan Kamerun'lu yıldız Samuel Eto milli takımı bıraktığını açıkladı. 15 yaşından bu yana giydiği formayı artık giymeyeceğini açıklayan Sameul Eto'nun bu kararında milli takım kaptanlığının kendisinden alınmasının etkili olduğu düşünülüyor. 33 yaşındaki yıldız futbolcu kişisel Twitter sayfası üzerinden paylaştığı "Uluslararası kariyerimi sonlandırdığını belirtmek isterim. Bana desteğini koşulsuz sunan tüm taraftarlara ve tüm Afrika kıtasına teşekkür ederim" sözleri ile milli takım kariyerine son noktayı koyduğunu belirtti. Milli takım kariyeri boyunca gösterdiği başarılardan dolayı Kamerun'da 4 defa yılın futbolcusu seçilen Samuel Eto, ayrıca Afrika uluslar kupasında attığı 16 gol ile tüm zamanların en golcü futbolcusu konumundadır. Ünlü futbol yıldızının bir diğer başarısı ise İspanyol La Liga futbol liginde en fazla forma giyen Afrikalı futbolcudur.
 
Kariyeri başarılarla dolu olan Samuel Eto Real Madrid, Mallorca, Barcelona, İnter, Chelsea gibi dünyaca ünlü futbol kulüplerinde top koşturmuştur. Son olarak ise geçtiğimiz sezon sonu Everton ile sözleşme imzalayan Samuel Eto'nun milli takımı bırakmasının altında yatan bir diğer neden ise tüm bu başarılarına rağmen, 2015 Afrika Uluslar kupasına katılacak olan Kamerun milli takımının açıklanan 25 kişilik aday kadrosunda yer bulamaması olduğu düşünülüyor. Milli takım ile katıldığı 113 maçta 56 gol atan başarılı futbolcunun Kamerun milli takımında yer bulamaması futbol otoritelerini de şaşkına çevirdi. Bakalım Samuel Eto gibi bir yıldızın yokluğunda Kamerun milli takımı ne gibi başarılara imza atacak.
 
Toplam blog
: 27
: 1477
Kayıt tarihi
: 19.02.13
 
 

10 yıl bilgisayar teknik servisi olarak çalıştıktan sonra kendi yerini açmaya karar vermiş teknol..