Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '15

 
Kategori
Haber
 

Sanatçı Levent Kırca hayatını kaybetti

Sanatçı Levent Kırca hayatını kaybetti
 

GÖRSEL NETTEN


Bir süredir karaciğer kanseri için tedavi gören tiyatro sanatçısı Kırca, 67 yaşında hayatını kaybetti.

Levent Kırca'nın vefat haberini alan ailesi ile yakınları ve sevenleri, sanatçının tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi.

1948 yılında Samsun'da doğan tiyatro sanatçısı, 1964 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahne hayatına atıldı. Çok sayıda tiyatro oyunu ve sinema filminde rol aldı.Oyunculuğunun yanı sıra sinema filmleri ve tiyatro oyunları da yöneten Levent Kırca'nın 4 çocuğu bulunmakta. Kırca, sanatçı kimliğinin yanı sıra gazete yazarlığı ve siyasi bir partinin Merkez Karar Kurulu üyeliğini de yapmaktaydı.

Onunla  yıllar önce ayrıldığı eşi Oya Başar ile birlikte Washington hava alanında karşılaştık. Çok sevdiğim Sanatçıları karşımda görünce çok duygulandım sarıldım öptüm. Her zamanki gibi sevecen esprili konuşmaları ile beni güldürdü. Aynı uçakta yolculuk ettik. Amerika seyahatim sevdiğim sanatçıyı yakından görüp onunla sohbet etmeme vesile olmuştu. Sanat Dünyasının yıldızlarından olan usa oyuncu tüm Türkiye'de olduğu gibi, dünyanın bazı ülkelerinde de ismini duyurmuş ve sevilip sayılmıştı.  Haberi bu gün alınca çok üzüldüm çok. Allah gani, gani rahmet eylesin nur içinde yatsın. Ailesi ve sevenlerine baş sağlığı dilerim.

NAHİDE ÇELEBİ

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 230 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..