Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '12

 
Kategori
İzmir
 

Sanatın Başkenti Dikili'den sevgilerle...

  

 

                             DİKİLİ'nin sanatsever Belediye Başkanı Osman ÖZGÜVEN  (Üstte) 

 

Tiyatroların; "yok edilmeye çalışıldığı" ortamda, Dikili, dimdik ayakta ve atakta! Ve de sanatın doruğunda başkanları Osman Özgüven ile el ele, omuz omuza ve de kol kola.

Tiyatro üreticilerinin, deneyimlerini paylaştığı, tiyatro sanatıyla ilgili önemli söyleşilerin gerçekleştirildiği, usta isimlerden atölyelerle gelişim sağlandığı, oyunlarla kente estetik algının sunulduğu buluşma görkemli kalabalıklara sahne oluyor.

TİYATRO SEYİRCİSİNİ DİKİLİ'DE BULDU

Türkiye Tiyatrolar Birliği'nin Dikili Belediyesi ile birlikte düzenledikleri 6.Türkiye Tiyatro Buluşması atölyeler, tiyatrolar, sokak oyunları, danslar ve söyleşilerle devam ediyor. Sevilen tiyatro oyuncularının, sinema ve dizi sanatçılarının, ünlü yönetmen, eleştirmen, rejisör ve toplulukların bir araya geldiği buluşmada doruğa ulaşıldı.

M. Nurkut İlhan ile 'çocuklara drama atölyesi', Faysal Tekoğlu ile 'Tango dans atölyesi', Turgay Tanülkü ile 'Kamera önü oyunculuğu atölyesi', Yiğit Arı ile Doğaçlama atölyesi, Tülin Sağlam ile oyunculuk atölyesi, Zafer Gecegörür ile öğretmenlere yaratıcı drama atölyesi, Erhan Gökgücü ile oyunculuk atölyesi, Ragıp Yavuz ile Reji atölyesi, Gökhan Bulut ile geleneksel Türk tiyatrosu, Anas Abdul Al Samad ile Vücut oyunculuğu ve Orçun Masatçı ile biomekanik oyunculuk atölyeleri yoğun ilgi ile sürüyor.

Sinema oyuncusu Orhan Aydın, Rejisör Ragıp Yavuz, yazar Aslı Öngören, yazar-yönetmen Haluk Işık, Yazar Kımız Bozkurt, yönetmen Mesut Kara, oyuncu Gökhan Bulut, Aydın Orak 'Toplum ve Tiyatro', Sanatta Toplumculuk, 'İktidar ve tiyatro ilişkisi' konulu söyleşilerde dinleyicilerle bir araya geldiler. Sorunları masaya yatırdılar.

Akşam Atatürk Meydanında 4000 kadar kişinin izlediği oyunlarda ise Bitlis Sanat 'Cibali Karakolu' Sarıyer Belediye 'Neye niyet neye kısmet' oyunlarını oynadılar. Oyun Hamuru, İzmir Sanat ve Ayhan Taş ile Yiğit Arı doğaçlama oyunlarıyla eğlenceli dakikalar yaşattılar. Irak'lı ünlü oyuncu Anas Abdul Al-Samad ise meydanda vücut oyunculuğu ile büyük beğeni kazandı.

SANATIN BAŞKENTİ BURASIDIR İŞTE

Yapılan konuşmalarda Türkiye Tiyatrolar Birliği dönem sözcüsü Orçun Masatçı ise; "6.Türkiye Tiyatro Buluşması, Türkiye'nin en çok atölye kurulan, en çok söyleşinin yapıldığı festivaldir. Dünya üzerinde örnek olarak verebileceğimiz  'Edinburg'  Tiyatro Festivali, Almanya'da Hamburg Tiyatro Festivali ve Avusturya'da Viyana Festivali vardır. Bu yüzden buradan söylüyorum ki Türkiye'de sanatın başkenti varsa burası Dikili'dir. Türkiye Tiyatro Birliği olarak buradan ilan ediyorum. Sanatın başkenti Dikili'dir" dedi.

Dikili'de devam eden Türkiye Tiyatro buluşması, Ferhan Şensoy, Orhan Aydın, Anas Abdul Al-Samad, 'Yalan Dünya' adlı dizinin oyuncuları Hakan Meriçliler ile Gupse Özay, Mahşeri Cümbüş'ten Yiğit Arı ile Ayhan Taş, Vasfı Öngören'in kızı Aslı öngören, Rejisör Erhan Gökgücü, Ragıp Yavuz, eleştirmen Üstün Akmen ile Ömer Şahinbaş, Devlet sanatçısı Turgay Tanülkü, Ünlü yönetmen Çağan Irmak gibi bir çok sinema ve tiyatro emekçisini bir araya getirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..