Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '17

     
    Kategori
    Ekonomi - Finans
     

    Şartlı Eğitim Yardımı Nedir?

    Şartlı Eğitim Yardımı Nedir?
     

    Şartlı Eğitim Yardımı Nedir?


    Ülkemizin dört bir yanında Şartlı Eğitim Yardımı kapsamında, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Genel Müdürlüğü’nce sağlanan eğitim destekleri ile muhtaç ailelerin çocukları için temel eğitim hizmetlerine tam erişim sağlanmasını amaçlayan bir sosyal güvenlik ağı oluşturulması ile karşılıksız eğitimler verilmektedir. Şartlı eğitim yardımı buna denilmektedir. Yazımız içerisinde karşılıksız eğitim yardımlarının hangi zaman aralığında yattığını ve kimlere verildiğini bulabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için yetkili kurum ve kuruluşlara müracaat edebilirsiniz…
     
    Şartlı Eğitim Yardımı Ne Zaman Ödenecek?
     
    Şartlı eğitim yardımı 2017, Milli Eğitim Bakanlığı’yla yapılan protokol kapsamında yürütülmektedir. Söz konusu kapsam çerçevesinde ihtiyaç sahibi olan ailelere, okul yaşında olan çocuklarını düzenli bir şekilde okula göndermesi şartı ile eğitim yardımı yapılmaktadır. Çocukların temel eğitim hizmetlerine tam erişim sağlamasını hedefleyen ve sosyal güvenlik ağı oluşturmak amacı ile yapılmakta olan yardım her ay verilmektedir. Özellikle kız çocuklarının hem okuma oranlarını hem de ilköğretimden ortaöğretime geçiş oranlarını arttırmak için kız çocuklarına yapılan şartlı eğitim yardımının miktarları daha yüksek tutulmaktadır.
     
    Yardım Kimlere Verilir?
     
    Nüfusun en muhtaç kesimi içerisine giren ailelerin çocukları için hazırlanan karşılıksız eğitim yardımları doğrudan annelere verilmektedir. Bunun temel nedeni ise kadınların aile ve toplum içerisindeki konumlarının güçlendirilmesidir. Şartlı eğitim yardımı 2016 kapsamında yer alan SYDGM tarafından gerçekleşen sağlık destekleriyle de, aynı şekilde yardıma muhtaç ailelerin çocukları ile anne adaylarının temel sağlık hizmetlerine erişimini hedefleyen şartlı sağlık yardımları uygulanmaktadır. Ülkemizin dört bir yanında nüfusun en muhtaç kesimi içerisine giren ailelere ve okul öncesi çocuklarının sağlık alanındaki kontrollerini yaptıramayan aileler ile anne adaylarına düzenli olarak sağlık yardımı yapılmaktadır. Söz konusu uygulama Sağlık Bakanlığı’yla yapılan protokol çerçevesinde gerçekleşmektedir.
     
    Şartlı eğitim yardımında olduğu gibi ödemelerin doğrudan annelere yapılacak olduğu bildirilmiştir. Eğitim yardımı çıkıp çıkmadığını öğrenmek için turkiye.gov.tr adresinden kimliğinizi doğrulayarak şartlı eğitim yardımı sorgulaması yaptırabilirsiniz. Her ay düzenli olarak yatan güncel eğitim ödemeleri şu şekildedir:
     
    İlköğretime devam eden kız: 35 TL
     
    Ortaöğretime devam eden kız: 55 TL
     
    İlköğretime devam eden erkek: 30 TL
     
    Ortaöğretime devam eden erkek: 45 TL
     
    Toplam blog
    : 1
    : 5025
    Kayıt tarihi
    : 16.03.17
     
     

    Finans yüksek lisansı yaptım. Ekonomi haber ve finans gündemi özel ilgi alanım. www.ekonomihaber...