Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '15

 
Kategori
Güncel
 

Seçimlik çözüm süreci...

Seçimlik çözüm süreci...
 

AKP’nin seçimlik “Çözüm süreci”; Dolmabahçe’de hükümet ve Sırrı Süreyya’nın okuduğu “paralel” basın açıklaması memlekette hiçte öyle beklendiği gibi “barış gelecek” umudu yaratmadı.

Özetle “seçime kadar çatışmasızlık” ortamının sürmesinde, tarafların niyet beyanından başkaca somut bir gelişmenin olmadığı açıklamaya; kamuoyu geçmiş tecrübelerinin katkısıyla temkinli yaklaştı.

Selahattin Demirtaş’ın, Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde yürüttüğü samimi söylem ve çalışmaları ile sadece Kürt seçmenlerin değil,  Türk seçmenlerin gözünde de sempatisini artırarak siyasi popülaritesini yükselttiği yadsınamaz bir gerçek.

 Demirtaş, Dolmabahçe açıklaması sonrası AKP’ye güvenmediğini beyan ederken temkini elden bırakmayan özgün duruşu ile iktidarın hedef tahtasına oturtuldu.

İktidarın, TBMM’de meşru zeminde siyaset yapan HDP liderini hedef alan açıklamaları siyaset kamuoyunda “Çözüm süreci açıklaması”ndan daha çok yer işgal ediyor.

Kamuoyuna mal olan açık kaynaklardan edindiğim izlenimlerden yola çıkarak Hükümetin İmralı ve Kandil’e tek kem söz etmeyip,  Selahattin Demirtaş’ı hedefe koymasının altında, Demirtaş liderliğinde seçime girecek olan HDP’nin barajı aşarak TBMM’ye girme olasılığının olduğunu ifade etmeliyim.

AKP iktidarının “yeni anayasa” yapacak çoğunluğu elde etmesinin önündeki en büyük engel, barajı aşarak 50-70 milletvekili ile Türkiye partisi olarak TBMM’ye gelecek olan HDP. Bu olasılık AKP’nin ve doğal/fiili lideri Erdoğan’ın kâbus görmesine neden oluyor.

Siyasi tabloda her türlü olasılığı değerlendirmek lazım. Memleketi 13 yıldır yöneten AKP/Erdoğan iktidarına muhalif herkesin aklını kurcalayan en önemli soru şu; ya HDP barajı aşamazsa?

En olumsuz senaryo; AKP anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip olur. HDP için TBMM’de olmak zaten vazgeçilmez değildir, siyasi hedefleri doğrultusunda fiili durum yaratır…

Olumsuz senaryo; AKP birinci parti olur hükümet kuracak fakat anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip olamaz.

Olumlu senaryo; Halk sandıkta Erdoğan’ın siyasi ihtiraslarına “otur kaçaksarayda” diye rest çeker. AKP görülmemiş bir siyasi hezimete uğrar!

Türkiye “apoletsiz darbenin” açtığı yaralarını sarar…

İyi seyirler…

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..