Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Şehitler ölmez de n'olur

Şehitler ölmez de n'olur
 

PKK’lılar “Şehitler ölmez” diye bağırır cenazelerini gömerken. Biz daha kalabalık bağırırız. Ve ekleriz “vatan bölünmez”.

Kahraman ölümler keşfedilmeseydi, savaşlar bu denli kanlı olmazdı. Gönüllü olarak ölmezdi insanlar. Onar onar gitmezlerdi ölüme koşar adım.

Sıradan yaşayıp kahraman ölmek.

Ölümüyle kahramanlaşmak.

Ardındakilere bir şeref madalyası, gururla taşıyacakları bir isim bırakmak.

Her dava kendi alfabesiyle okunur elbet. Ama ölümünde cennet olur mutlaka her davanın. Çünkü hepsinde şehitlik kutsanır. Savaş varsa kutsal ölümler de vardır çünkü.

PKK’lılar “Şehitler ölmez” diye bağırır cenazelerini gömerken. Biz daha kalabalık bağırırız. Ve ekleriz “vatan bölünmez”.

Şehitliği olmayan hiçbir taraf savaş kazanamaz. Ölüm kutsanmazsa kimse bedenini bir kurşuna siper etmez. Bir asker attığı adımın altında mayın olma ihtimalini bile bile bir patikada yürüyorsa, öldüğünde gideceği yerin cennet olduğunu düşündüğündendir. Bir kişi tepesine top mermisi yiyeceğini bile bile mağaradan ateş ediyorsa, ölümünün kutsanacağını bildiğindendir. Şehitler kervanına katılmak, bir ölümü kolaylaştırır.

Bir davaya ve bir savaşa güzel yarınlar ve kutsal ölümler can verir. Yani yarın ki cenneti kurmak ve bu uğurda ölenlerin gideceği diğer taraftaki cennet.  Her şey cennetliktir yani savaşta.

İki taraf da ölüsüne şehit diyebilir ve ikisinin de gideceği yer aynı olabilir mi peki? Başka cennet yok ki...

Kral Abdullah cennete gitmek için tuvaletinin yönünü değiştiriyor ise her otelde, aynı cennet için Usame bin Laden Afganistan dağlarını Hıra dağıyla özdeşleştiriyorsa, aynı cennet için herkes birbirini öldürme yarışına girmişse Suriye’de, Irak’ta, Cennet konusunda kafası  karışmaz mı insanın?

Cennete inanıyorsa, Şehitliğin en yüksek makam olduğunu söylüyor, Peygamberden sonraki kat kadar yüce olduğunu iddia ediyorsa, peki neden bu yüksek makama gitmemek için çürük raporu alıyor bazıları oğullarına?

Şehitler Ölmez de ne olur?

Ölmez.

Peki ama ne olur?

Kahraman ölür.

...?

Alizarin’den saygılarla...

 
Toplam blog
: 105
: 7006
Kayıt tarihi
: 27.04.07
 
 

Ereğli - Konya Gazi Lisesi (yatılı) - İstanbul Üniversitesi İşletme (İng) Fakültesi - Ressam ve A..