Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

12 Ağustos '17

 
Kategori
Güncel
 

Şehrim Pis Kokuyor

Şehrim Pis Kokuyor
 

Gül şehrime gül kokusu yaraşır


Yaz geldi geçiyor, pencerelerimi açıp dünyanın havasını derinden içime çekemedim. İstek dışı burundan havamsı bir şey giriyor, o giren de beni soluduğuma pişman ettiriyor. Çünkü gül şehrim mis kokması gerekirken, çok pis kokuyor. Resmen b.. kokuyor. Sanırsınız evimin bulunduğu cadde açık hava tuvaleti. Üstten ne bulursa tıkınan, alttan çıkarıp bırakıp gitmiş gibi. Güya modern evlerde üç günlük dünyada sefa sürelim diye oturuyoruz. Çektiğimiz cefanın haddi hududu yok. Kime nasıl şikayet edeceğimi bilmiyorum. Benden başka, kötü kokudan komşularım da muzdarip, lakin onlar duyarlılık göstermiyorlar. Klimalar karşısında konuşup duruyorlar. Aman ha, kimseye bulaşmayalım, kimseyle uğraşmayalım, tasasındalar. Birlik olmuyorlar, birlik olmayınca dirlik de olamıyor.

20 senedir aynı mahallede, aynı cadde üzerinde bulunan evimde oturuyorum. Son üç yıldır peydah oldu bu b.. kokusu.Bilhassa yağmur sonrası öyle bir koku sarıyor ki evimin içini, tarifi mümkün değil. Neden, diye araştırdım. Belediye üç yıl önce yer altı hizmeti verirken işi şişirme yapmış. Belki birileri avanta kapmış, belediyenin torpilli elemanları yağmur suyu ile atık su giderini birleştirip yapmış... 

Ya içme suyuna da karışıyorsa atık su, bir borudan hepsi geçmekteyse, zira evlerimizdeki çeşmelerden de kirli sarı su akıyor. Kokusu burun tıkıyor. Yani su da kokuyor.

Eyvahlar olsun tifo, tifus, dizanteri, ishal, kusma, daha ne varsa hepsi birden zaten hormonlu gıdalarla beslenen bünyemize saldırırsa... Halsizliğimiz, güçsüzlüğümüz, bitkinliğimiz aslını neslini bilmeden yediğimiz, içtiğimizden mi, doktor değilim ki bilemedim. Bilen varsa söylesin. Acaba şişe suları satılsın, çeşme suları kullanılmasın diye midir bütün bunlar?  Hani devir "avanta kap, rahatına bak" devridir ya... Aman Allah korusun, düşüncesi bile kötü, lakin düşünceler, düşünmeme sistemine karıştırılamıyor... Gül şehrimin pis kokusunun nedeni, niçini merak ediliyor, cevabı açıklanamıyor.

Bu şehrin imarı, mimarı yok mudur? Olmaz mı,mimar belediye başkanının bizzat kendisi. Lakin kendi mahallesinde yoksa sıkıntı, nerden bilsin benim mahallemdeki b.. sızıntısını. Halk demezse derdini, başkan da yazdırır halk otobüslerinin ardına "Gül kokulu şehir" methini… Koku çuvala sığmaz. Hiç şüphesiz gözle de görülmez... Fakat burunlar dikkat buyurur. Bu blog yazısı umulur ki yanlışı doğru oldurur. Ayfer AYTAÇ

Ayferaytac.com

 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..