Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '08

 
Kategori
Turizm
 

Seks turizminin köleleri

Seks turizminin köleleri
 

Bazı devletlerin seks turizmini destekleyen politikaları ile genç kadınlar, çocuklar ve hatta genç erkekler, seks turizminin dişlileri içinde acımasızca birer mala dönüşüyorlar.

Bir havayolu firmasının yeni uçuş destinasyonunun tanıtımı için bir haftalığına Küba seyahatine davet edildiğimde, Castro'nun bu gizemli ülkesinin devrimle bütünleşmiş tarihini ve Che Guevara'nın devrim heyecanını yaşayacağımı umarken, Küba'nın bambaşka bir yüzü ile sarsıldım.

Yaşları 15-25 arasında değişen melez güzellerinin, bu gizemli ülkede nasıl bir seks kölesi haline geldiğini ve de bunun bir devlet politikası halini aldığını görmek, tüm gençliğimizi devrim gücüne inanarak geçirdiğimiz Che Guevara'nın Küba'sına olan heyecanımı aldı götürdü.

Ünlü bir kozmetik firmasının bayi gezisi için Küba turuna katılan, beyaz atletli, omuzları güneşten cılk yara olmuş Türk erkeklerinden oluşan bir grubun Havana'daki trajikomik görüntüleri ise hafızamdan çıkacak gibi değil;

Her bir erkeğin sarmaş dolaş olduğu bir melez genç kız ve beyaz atletleriyle Havana caddelerinde dolaşan ve birbirlerine Türkçe anlaşılmıyor nasıl olsa düşüncesi ile bel altı espriler yapan ve bağıran bir grup, aynı grupla gece Parizien Show (revü grubu)'da karşılaşmamız ve tabiki üzerinde yine gündüzden kalma beyaz atletler ve yine melez kızlar kollarında. Daha bitmedi...gösterinin tam ortasında gruptan karşılıklı olarak birbirlerine bozkurt ve barış işaretleri ile uzaktan uzağa didişmeler ve bunun üzerine tam gösterinin orta yerinde aynı eski Türk filmlerindeki gibi sandalyelerin havada uçuştuğu bir arbede, güvenlik elemanlarının devreye girmesi, gösteriyi izleyen diğer turistlerin bağrışarak kaçışmaları ve benim kafamı masanın altına saklamak ihtiyacını hissetmem…utançtan.

Seyahat acentaları kesinlikle “seks turu” düzenlediklerini kabul etmezler ama "bayi pormosyon turu organize ediyor musunuz?" diye sorsanız size hemen çok cazip Bangkok, Pattaya, Küba, Sochi, Yalta, Kiew, Romanya, Moldova, Amsterdam v.b turlarını çıkartırlar ve grup olduğunuz için de çok uygun fiyat seçenekleri sunarlar. Bayi grupları bu turlarda yarım günlük şehir gezisine bile katılmayı zaman israfı sayar ve kendilerini gecelerin ve seksin cazibesine atarlar veya kendi tabirleri ile "gecelere kayarlar" hatta "gündüz" lerini bile heba etmezler!

Seks turizmi bu ülke ve şehirlerde bir devlet politikası haline gelmiş, buralara her yıl Avrupa ve Amerika'dan giden yüzbinlerce turist, başta Güney Asya olmak üzere, eski doğu bloku ülkeleri dahil pek çok yerde, seks işçilerinin ve çocukların istismarını hedef alan seks turizmini bol kazançlı bir iş kolu haline getirmişlerdir.

Seks turizmi, fuhuş sektöründen çok daha acımasız, kontrolsüz, bir sürü cinsel hastalığa davetiye çıkaran bir çark. Evlerinden, ailelelerinden kaçırılan pek çok kadın ve çocuk bu sektör için zorla, her türlü işkenceye maruz kalarak çalıştırılıyor.

Seks turlarının düzenlediği bölgelerde, sadece o bölgelerden değil, üçüncü dünya ülkesi diye tanımlanan pek çok ülkeden kaçırılarak, kandırılarak getirilmiş kadınlar ve çocuklar da görülüyor. Bu kurbanlar, tüyler ürpertici bir biçimde köle gibi yaşatılıyorlar. Bir çoğu bu sektörün içinde ya cinsel yollardan bulaşan hastalıklardan, ya açlıktan, ya da işkenceden ötürü hayatını kaybediyor.

Dünyada yılda 4 milyon kadın ve çocuğun uluslararası suç örgütlerinin hedefi olduğunu belirten UNICEF, her yıl 1 milyon 200 bin çocuğun kaçırılarak seks ticaretinde kullanıldığını açıklıyor.

İnsanların bedenlerini pazarlayarak aşağılanmaları, henüz reşit bile olmamış bedenlerin acısı, sefaleti, düşkünlüğün aczi, seks turizmine yatırım yapan ülkelerde milli gelir kaynaklarından biri haline dönüştürülüyor. Batılı zengin müşterilere kimi kez ailelerin desteği ile birer promosyon veya tatil mezesi olarak sunuluyor. Zengin Avrupalılar ülkelerinde gerçekleştiremeyecekleri pedofilik, sapkın zevkleri buralarda sürebiliyorlar.

Türkiye'de de doğu bloku ülkelerinden gelen kadınların acımasızca fuhuş batağına çekilmesi ve bazı cinselliğe aç erkeklerimizin de bu durumdan had safhada memnuniyeti söz konusu değil midir?

Her şeyin bir bedeli olduğu bu dünyada, seks turizminin dişlileri içinde acımasızca bedel ödeyen bu genç kadınlar, çocuklar ve hatta genç erkekler, devlet politikaları ile birer mala döndürülüyorlar.

İnsanlıkları ellerinden zorla alınıyor...

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..