Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '18

 
Kategori
TV Programları
 

Selanik 1920 Destanı Dizisinden Son Dakika!!! Goerge Clooney ile Anlaşma Sağlandı

Selanik 1920 Destanı Dizisinden Son Dakika!!! Goerge Clooney ile Anlaşma Sağlandı
 

Kanal D dizisi olarak yayınlanmak üzere imza atılan dizi Selanik 1920 Destanı dünyaca ünlü aktörler ile anlaşma sağlıyor.

Selanik ve İstanbul’da çekilen dizinin gelişmelerini sizler ile paylaşmak beni de heyecanlandırıyor. Tam bir yıldızlar geçidi niteliğini taşıyan dizi her gün bir dünya starı ile anlaşma yaparak dizi sektöründe çok başarılı bir performans sergilemeyi garantiledi bile.

TM Production  ve Y Production tafaından ortak gerçekleştirilen diziye katılan Kevin Costner’ı  sizler ile paylaşmıştım.

23/4/2018 tarihi ile bir dünya starı daha dizide oynamak üzere anlaşma yaptı.

George Clooney’in de dizide oynamayı kabul etmesi Selanik 1920 Destanı dizisinin Türk dizi sektörü için kat edilen yolun önünü ciddi olarak açmak olduğunun da resmi kanıtıdır. George Clooney Selanik 1920 Destanı dizisinde  İngilizlerin tarihi komutanı Hamilton’u canlandıracak.

 Hamilton, Kurtuluş Savaşı yıllarını dünyaya Atatürk komutanlığındaki Türk Ordusu için söyledikleri ile bu savaşın nasıl canla-başla kazanıldığını tarihe kendi ağzından aktarmıştır:

“ Türklerin atacak barutu bile yoktu! Biz orada göklerden inen güçleri gördük!”

“ Kaçarken çizmelerinizin altına keçe bağlayın. Kaçarken ölü Türk askerlerinin üzerine basarsanız, bastığınızı duymasınlar. Yoksa tekrar ayağa kalkarlar. Çünkü onlar ölmez uyurlar!”

Selanik 1920 Destanı dizisi büyük bir gizlilik ve titizlikle çekiliyor. Tarihi olduğu gibi yansıtabilmek için büyük tarihi araştırmalar ile “Bir Destanı” anlatmaya geliyor.

Yolları açık olsun!

General Hamilton: Asker bir babanın oğlu olan Ian Standish Monteith Hamilton 16 Ocak 1853’te Yunanistan’a bağlı Korfu Adası'nda doğdu. Gordon İskoç Alayı'nda görev yapan babası Hint birliklerinden oluşan alayın komutanlığına atanınca aile Hindistan'a gitti. Fakat Hamilton çocukluğunun büyük kısmını Argyllshire'da geçirdi. Cheam ve Wellington'da tahsilini tamamladıktan sonra asker olmaya karar verdi. Hamilton, askeri eğitimini tamamladıktan sonra orduya katıldı. Altı ay süreyle Hanoverli sürgün bir generalin Dresden'deki eğitimine katıldıktan sonra, Hindistan'a gitti (1872 - 1879). Güney Afrika (1881), Mısır (1884-1885) ve yeniden Güney Afrika'daki İngiliz birliklerinde (1899-1902) çeşitli görevler aldı. Güney Afrika Savaşı'nda gösterdiği başarılardan dolayı Hamilton'a korgeneral rütbesi verildi. Daha sonra İngiltere'ye dönen Hamilton önce Lord Kitehener'ın Kurmay başkanlığı sonra da Saray Süvarileri Muhafız Alay Karargah komutanlığı görevine getirildi. 1904 Rus-Japon Savaşı sırasında gözlemci olarak Japonya'ya gönderilen Hamilton, savaş sonrasında hatıralarını yayınladı. 1910 yılında ise Akdeniz Orduları başkomutanlığına atandı. 1915'de Çanakkale'de Fransız ve İngiliz Kara Kuvvetleri başkumandanlığına tayin edildi. 13 Mart'ta, Anadolu kıyılarına kara kuvvetleri çıkarma göreviyle Londra'dan hareket etti. 16 Mart'ta Mondros'a geldiğinde emrindeki sefer kuvveti 17.000'i Fransız 75.056 asker, 132'si Fransızlara ait 140 top ve 8 uçaktan oluşuyordu. İan Hamilton'ın emriyle, Boğaz'ı geçmek isteyen Müttefik donanma Çanakkale'de başarısızlığa uğrayınca Gelibolu'ya asker çıkarma kararı alındı. Ancak çıkarma 25 Nisan’da bu karardan bir ay sonra gerçekleştirilebilmişti. Ne varki bu girişim de başarısızlıkla sonuçlanınca ağır eleştirilere hedef olan Hamilton, görevden alınarak İngiltere'ye çağrıldı (Ekim 1915). Bundan sonraki askerlik yaşamında geri hizmetlerde görev yapan İan Hamilton 1947 yılında Londra'da öldü.

Hayatta yolunuzun açık olması dileği ile…

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

https://www.facebook.com/dizisin

 https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..