Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '10

 
Kategori
Spor
 

Selçuk stopere geçerse

Selçuk stopere geçerse
 

Kayserispor - Fenerbahçe maçının ilk yarısı biterken maçın sonunda yazacak şey bulamama konusunda endişeye kapılmadığımı söyleyemem fakat Aykut Hoca ikinci yarıda öyle hamleler yaptı ki doksan dakika sonunda hepimiz sarı lacivertliler adına bir kitap yazabilir konuma geldik.

Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’yi Alex’siz de oynayabilir bir hale sokmak istemesi son derece doğru bir karar; Alex’in ilk yarı çok kötü bir performans sergilemiş olduğu de o derece yerinde bir tespit.

Fakat bu iki doğru teşhisten ilkinin tedavisi için öncelikle sarı lacivertlilerin Alex’siz nasıl oynayacağını öğrenmesi gerekiyor. Zira Brezilyalı’nın yokluğunda onun görevini ne Emre alabiliyor ne de M.Topuz. Böyle bir ortamda da orta alanda topu ayağına alan oyuncun ne yapacağını bilememesi bir yandan Fenerbahçe’nin ataklarını başlamadan bitirirken diğer taraftan da hücumda yaşanan top kayıpları rakip takıma müthiş gol fırsatları veriyor; örnek Kayserispor’un ilk golü.

Aykut Kocaman’ın ikinci doğru teşhisine gelince, Alex’in kötü oynadığı kırk beş dakikada sahada kayıpları oynayan bir Christian ve Mehmet topuz varken değişiklik tabelasına kaptanın numarasını yazdırmak Fenerbahçe için son derece yanlış bir tercih oldu. Gerçekten de Christian ve M.Topuz dün akşam o denli kötüydü ki maçı seyredenler çoğu zaman bu ikilinin sahada olup olmadığı konusunda tereddüde kapıldı.

Selçuk Şahin

Yobo’nun sakatlığı Aykut Kocaman için ne denli büyük bir şanssızlıksa geç teknik adamın böyle bir olasılığı düşünmemesi ve bu durumda stoper tercihini Selçuk’tan yana kullanması da o oranda büyük bir yanlış oldu. Dikkat edilirse sarı lacivertlilerin yediği iki golde de hamleleri başarılı olmayan Selçuk’un payı vardı ve sonuçta hem Selçuk, hem Aykut Kocaman hem de Fenerbahçe bu kararın bedelini ödedi.

Neticede Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe ile ilgili teşhislerin doğru olduğunu kabul ederken uyguladığı tedavilerin de bugün itibariyle yanlış olduğunu kabul etmek lazım. Bu tedaviler özellikle dişli takımlar karşısında o denli kötü sonuçlar doğuruyor ki dün akşam Kayserispor karşısında Fenerbahçe bir büyük takımın hiçbir zaman düşmek istemediği bir durumda kaldı. Bu nedenle sarı lacivertlilerin akşamdan sabaha değil zaman içerisinde yapılacak köklü değişliklere ihtiyacı var.

Son söz olarak dün akşam yeryüzündeki en değerli galibiyeti alan 12 DEV adama sonsuz teşekkürler.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..