Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '15

 
Kategori
Deneme
 

Sen öyle çağırmasaydın Ben böyle gelmezdim

Sen öyle çağırmasaydın Ben böyle gelmezdim
 

Kupkuru daldan rengârenk çiçekler bitiren Rabb'in adıyla…

Keskin bir ayaz soğuğunun içinden gelen kayısı kokusu… Kış ortasında yaz veya yaz içinde gelen bir soğuk gibi derinlere gömülü bir sevgiye, huzura ve özleme kavuşma sevinciyle selam sana!

Kıymetli okuyanım, fikrimiz güzel olsun ki zikirde güzel olanı bulalım. Bazen hatalar yapıp bedeller ödeyelim ki yolun sınırlarını da görelim. Bunun garantisini verebilmeyi umuyorum ki her şeyin başı olabildiğince tümel bir mana yükleyebilmekte saklı hayata. Bunun için işe doğru yerden başlamak gerek, belki de en evvelden. Sayılı nefesimizin olduğu bu süreci doğru şeyleri anlamakla geçirmek gerek. Peki, bir şeyin gerçek olduğunu,doğru olduğunu nasıl biliyoruz? Yok olmaya ve yalanlanabilmeye direnebilmesiyle elbet. O zaman bu yolculuğu, bu bağlamda gerçek diyebildiğimiz her koşulda varlığını devam ettiren şeylerle taçlandırmak gerek. -ölüm sonrasında bile-

Aranılan şeyin kıymeti, kudreti bir süre sonra o yolda yürüyeni hakikatiyle çepeçevre sarar ve eritir. Bu bir hal değişimidir ve arayan aradığı olmuştur; meczuptur adeta. Bu yüzdendir ki Mecnun'un ayaklarını çölün o kavurucu sıcağı yakmaz veya Ferhat’ın dağları delen darbeleri onu yormaz. İster sevgi de, ister aşk, ister delilik. Hepsi de aslında insanın karşısına aldığı şeyi sevmesinden ziyade, onda var olanı veya bir başkasının ondaki tecellisini, kısacası neyi neden sevdiğini algılamasından ibarettir.Ve bu farkındalığa bağlı olarak sevgisine ve sevdiğine mertebe katar.

Yavuz Sultan Selim'in “Seven sevdiğinin yolunda olur ve o yolda ölür.” dediği de budur zannımca. Burada bence ölümü de açmak gerekir. Kastedilen sadece canlılığın, diriliğin yitirilmesi manasındaki ölüm değildir elbette. Nefsi köreltmektir. Bedendeki 'ben'den arınmaktır. Tevazudur. Kibirden, şımarıklıktan arınmaktır. Ferhat misali vuslata götürecek yol yoksa, dağları delip yol yapmaktır. Ölüm Mevlana'nın diliyle “Yârin kapısına 'ben' değil 'sen' olarak gelmektir.”. Tüm bunlar aşktır, huzurdur. Tabi huzurunuz dinginlik midir delilik midir bilemem, orası size kalmış :)

Meşakkatli yoldur vesselam. Ama anahtarı teslimiyettir bence. Keşkesiz iyikisiz “olması gereken olduğu için olmuştur ve olan olacaktır.” diyebilmektir.

Kanadınız güçlü, yolunuz daim olsun…

 

Tükenmez Kalem

 
Toplam blog
: 31
: 305
Kayıt tarihi
: 13.12.14
 
 

Psikolojik Danışman ..