Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Servisler kalksın, terör bitsin!

Servisler kalksın, terör bitsin!
 

Fotoğraf twitter'dan alınmıştır.


Okullar açıldı, gözümüz aydın...

Zaten okulların açıldığını sabah ve akşamları yaşanan trafik kaosundan da anlayabiliyoruz. Milyonlarca çocuk, öğretmen ve veli yollara düşüyor. Ve tabii ki yeni servis araçları...

Ancak şöyle yanlış bir algı var;

"Okul servisleri trafiği felç ediyor, aman dikkat.."

Emin olun öyle bir şey yok. Trafik felç oluyor, doğru. Ancak bunun nedeni okul servisleri değil. Normal servisler ve onların trafik kurallarını hiçe sayarak araçları kullanmaları bunun nedeni. Ne emniyet şeridi tanıyorlar ne de kırmızı ışık.  Sanki paşaya kelle yetiştiriyorlar gibi kural tanımadan neredeyse diğer araçların üzerine kırarak kullanıyorlar koca minibüsleri. 

Yazıda yer alan fotoğraf okulların açıldığı gün yani 15 Eylül 2014'te çekilmiş. Göreceğiniz gibi ikinci köprüde her yer 'okul taşıtı' dolu. Bir de böyle bir olay var, normal servislerin de arkasında 'okul taşıtı' yazıyor. İçine baksanız koca koca adamlar, kadınlar var. 

Hepimiz İstanbul'daki trafikten şikayetçiyiz, evet. Ancak "Hadi birisi çözsün bunu" modunda takılıyoruz. Bunu çözmek kolay. İstanbul eski İstanbul değil, ulaşım eskisi kadar 'imkansız' boyutlarda değil. Zahmet edip sağ olsunlar 50 yıl öncenin sistemi de olsa metrobüsümüz var, vapur var, metro var. Kartal'dan Beylikdüzü'ne kadar trafiğe takılmadan ulaşmak mümkün. 

Peki, bu servis olayı nedir?

Şirketler de servislere tonlarca para akıtacağına çalışanlarına yol parası vererek tasarruf edebilir, trafik terörü yaratan bu minibüsler de işlevini yitirir. Milyonlarca lira ve zaman akıtıyoruz bu gereksiz trafikte. Artı, sinir bozukluğu ve yaşanan kazalar da cabası. 

Tabii ki 'bazıları' kıyak paralarından olacak bu sayede. Mecidiyeköy gibi merkezi bir yerde çift şerit servis araçları park edemeyecek sabah ve akşam. Buralardan nemalananların çorba paraları da kesilecek. Ama emin olun trafik sorunu yarı yarıya azalacak. 

Eğer trafikten kurtulmak istiyorsak, önce bu servis teröründen kurtulmak gerek. Madem 'Yeni Türkiye' diye bir şey uydurdu bazıları, biraz karlarından vazgeçerek İstanbullular için 'iyi' bir şey yapabilirler servisleri kaldırarak.  

Gerisi kolay.

 
Toplam blog
: 4
: 152
Kayıt tarihi
: 03.02.09
 
 

Gazeteci / Bipolar / Galatasaraylı / Çapulcu / Arven'in babası.   ..