Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '17

 
Kategori
Kitap
 

Şeyh El Nefzavi'nin Sansürsüz Diliyle Cinsel Bilgiler

Şeyh El Nefzavi'nin Sansürsüz Diliyle Cinsel Bilgiler
 

Elime ilginç, ilginç olduğu kadarıyla da eski bir kitap geçti; Kitabın yazarı Şeyh El Nefzavi Kitabın arka kapağında yazanlar ise gerçekten ilginç;”Bilin ki ey dostum, birleşmenin zevkini artırmak için altı yol vardır; güçlü bir aşk ateşi, erkek gücü, çok arzu edilen bir sevgilinin varlığı, yüz güzelliği, tahrik eden yiyecekler ve yakınlaşma. Beraber olmanın zevklerini arttıracak yollar da sayısızdır, ama bilin ki, bu yolların en önemlileri olarak şunları sayabiliriz; Kadın sıcaklığı ve güzel kokusu…”

Kitapla ilgili olarak Vikipedi’de; “Itırlı Bahçe 15'inci Yüzyıl Arap Seks El kitabı (Orijinal Dili: Arapça-293 s.) olduğu ve Şeyh Muhammed El Nefzavi tarafından yazılmıştır. Haçlı Seferlerinin savaşçı soyluları Avrupa’ya, İslam Uygarlığı'nın hazinelerini götürürken, şunları öğrenerek döndüler:

İslam'da sevişme bir sanat, cinsel ilişkiler bir bilimdir.

1991 de "müstehcenlik"ten toplanan bu kitap, dünyaca bilinen saygın bir belgesel olduğu anlaşıldığından, mahkemece aklanmıştır. Bu kitabın adı 2001'de, 49. Venedik Bienali'nde, T.C. Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle, Beral Madra'nın küratörlüğünü yaptığı Türkiye pavyonunun adı olarak seçilmiştir.

Itırlı Bahçe "Sevgiye, sevişmeye adanan bir övgü, duygusal zevkler türküsü, bir esrik hülyalar derlemi, dil, doğubilim ve ruhbilim öğrencilerinin antropolojik ve etnolojik araştırmalarına önemli bir katkı," olarak tanımlanmıştır. Türkiye’de, daha önce müstehcen olması nedeniyle toplatılan bu kitap, 1922'de, Prens Sabahaddin, Prof. Dr. Duygun Yarsuvat, Prof. Dr. Köksal Bayraktar ve Prof. Dr. Erol Cihan'ın bilirkişi olarak yer aldıkları İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, cinsel konularda bilgi aktarıcı niteliği, 16. yüzyılın sosyal ve folklorik değerlerini aktarma niteliği ile saygın bir belgesel olması dolayısıyla aklanmıştır.”

Kitap oldukça eski tarihlerde yazılmış olmasına rağmen erkekler ve kadınlar için çok önemli tavsiyeler verdiği gibi, dili itibariyle son derece “açıklıkla” yazılmış.  

Kitap yetişkinlerin okuması, sağlıklı bir cinsel hayat ve cinsel hazzı arttırmak için yapılması gerekenler Arap bir yazarın oldukça açık anlatımıyla yazılmış. Bilgiler doğru mudur diye yapılabilecek fazla bir şey veya deney olmasa da bazı bilgiler herkese son derece faydalı olabilir. Farklı yaklaşımlar, farklı deneyimler kazanılabilir veya birçok anlaşılmaz belki de daha anlaşılabilir hale gelebilir. Meraklıların mutlaka okumaları tavsiye edilebilecek bir kitap denebilir. Akıcı dili, insanı şaşkına çevirecek bilgileri (en azından beni) birçok tavsiyeyi Haydar Dümen’den alan insanımıza da oldukça faydalı olabilir!

Kitabın sadece içindekilerin listesini kısaca vermek gerekirse;

Giriş; Cinsel Birleşme Üzerine

1.      Bölüm: Erkekliğin Değeri Üzerine

2.      Bölüm: Kadınlar Üzerine

3.       Bölüm:  Dışlanan Erkeklere Dair

4.      Bölüm: Dışlanan Kadınlara Dair

.....

15. Bölüm: Doğacak Cocuğun Cinsiyeti Nasıl Bilinir?

16. Bölüm: Yumurta İçmenin Cinsel Güç Üzerine Etkileri

Yer darlığından dolayı (son derece ilginç ve açık seçik yazılması ve tarzım olmaması) aradaki bölümleri yazamıyorum, umarım okuyarak merakınızı giderebilirsiniz. Merak ettiğinize değeceğinden eminim!

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..