Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '18

 
Kategori
İnançlar
 

Şeytan Meleklerden miydi?

Bu konu üzerine kısa ama önemli bir şeyler yazmak üzere karşınıza geliyoruz. Umumun bildiği yanlışlığını basitçe kanıtlayacağımız bir yanlış akıllarda yer edinmiş: Şeytan da melekti! 

Muhakkak, her yanlış bilgi diğer yanlışları da beraberinde getirdiği gibi, kişinin diğer sözlerinin doğruluğuna güveni de sarsar, azaltır.

Peki, gelelim asıl konumuza şeytan meleklerden miydi? Bu konuda bizim için en doğru kaynak; Kuran'dır. Kuran da, şeytanın, Allah'a karşı geldikten sonra, beni ateşten yarattı dediğini de mi bilmiyoruz? Aksine, tamamen ortada olan bu gerçek bize, şeytanın nurdan yaratılan meleklerden olmadığını gösterir. Fakat, bu yanlış bilgi nereden geldi öyleyse? Cevap: bu yanlış bilgi, şeytanın melekler seviyesini yükseldiğini bilenlerin, şeytanı da meleklerden sanmasından gelir.

Nihayet, melekler, ayetlerde belirtildiği gibi, Adem'e secde edenlerden olmuştur. Zira, onların emri yapmama gibi bir yetkileri yoktur. Ancak, akıllarına bazı gelen sorular olur. Ancak hiç bir zaman, günah işleme ve verilen emre uymama gibi bir istekleri iradeleri olmaz. Adları üstünde biz onlara melek, deriz. Melekler kötülük yapmaz değil yapamazlar vesselam.

 
Toplam blog
: 36
: 251
Kayıt tarihi
: 08.04.13
 
 

Anadolu kültüründeniz efendim! Merhametli ama kötülüğe karşı keskin kılıncız. İnsanı nedir insan ..