Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '14

 
Kategori
İnançlar
 

Şeytan bunun neresinde

Şeytan bunun neresinde
 

Son günlerde özellikle de Hollywood kaynaklı büyük prodüksiyon sinema filmlerinde kötünün ve kötülüğün yükselişine tanıklık etmekteyiz. Örnek vermek gerekirse Angelina Jolie'nin dişi şeytan rolüyle karşımıza çıktığı ve çok bilinen bir masalın uyarlaması olan Malefiz (Maleficent) isimli filmde bizlere insanın ne kadar kötü bir varlık olduğu ve hırsına yenik düşerek şeytanın kanatlarını çalıp onun düşmesine neden olduğu açıkça anlatılmaktadır. Filmde insan hırslı, aç gözlü ve iktidar düşkünü olarak takdim edilmiş ve dişi şeytan Malefiz ise insanın zulmüne uğrayan mağdur yaratık olarak tasvir edilmiştir. Filmin sonunda ise insandan intikamını alan yaralı şeytan yeniden eski ihtişamına kavuşmaktadır.

Bir başka büyük prodüksiyon olan ve Rusell Crowe'un baş rolünü üstlendiği Nuh Büyük Tufan filmi de özellikle islam dünyasında büyük tepki çekerek pek çok islam ülkseinde yasaklanmıştır. Bu filmde de karşımıza öyle bir insan toplumu ve Hz. Nuh karakteri çıkartılmaktadır ki filmi izleyenlere adeta keşke insanlık Nuh tufanıyla beraber yok olsaydı mesajı verilmektedir. Bu filmde de insanlar kötü ve aşağılık olarak tasvir edilmekte, hayvanların bile insanlara göre daha masum olduğu ve bu dünyada yaşamayı daha fazla hak ettikleri anlatılmaktadır. Hatta Hz. Nuh zayıflık göstererek insanlığın yeniden dünyaya yayılmasına izin vermekle büyük bir hata yapmış gibi lanse edilmektedir. Oysa ki Allah(C.C.)'ın bir peygamberi olan Hz. Nuh Kuran-ı Kerim de bambaşka bir karakter olarak karşımıza çıkmaktadır.

Son dönemde özellikle de ABD kaynaklı pek çok dizi ve müzik klibinde de Şeytan karakteri haksızlığa uğramış ve insan tarafından madur edilmiş bir melek olarak gösterilmektedir. Lady Gaga, Miley Cyrus ve Riannah gibi pek çok pop yıldızı kliplerinde verdikleri mesajlarla ve sembollerle adeta şeytanı yüceltmeye çalışmaktadırlar.

İşte tüm bu yapımlarda, baş düşmanımız olan Şeytanın insandan intikam alma çabasını açıkça görmekteyiz. İnsana hizmet etmeyi reddettiği için Allah(C.C.)'ın rahmetinden kovulan ve bundan dolayı da insandan intikam alma peşinde olan şeytan ele geçirdiği bazı film şirketlerine insanı kötü gösteren ve kendisini yücelten böylesine senaryolar hazırlatmaktadır. Şeytanın etkisi sadece sinema sektöründe görülmemektedir elbette. Adı ister Işid, ister el kaide, ister taliban olsun müslümanmış gibi görünen fakat şeytanın bizzat komuta ettiği bu ordular dünyaya katliam görüntüleri izleterek hem islamı hem de insanlığı kötülemektedir.

Bu devirde biz müslümanlara düşen Kuran'a sımsıkı sarılmak ve Allah(C.C.)'ın doğru yolundan ayrılmamaktır. Şeytanın hilelerinin ve insandan intikam alma arzusunun farkında olarak hareket etmeli ve şu kısacık dünya hayatımızda şeytanın bizi kandırarak yoldan çıkartmasına müsade etmemeliyiz. Okuduğumuz kitapları, izlediğimiz filmleri, dinlediğimiz müzikleri iyice irdelemeli ve her anlatılanı olduğu gibi kabul etmeden önce Kuran süzgecinden geçirmeliyiz.

Yeni bir yazıda görüşünceye dek Allah(C.C.)'a emanet olunuz.   

 
Toplam blog
: 23
: 289
Kayıt tarihi
: 28.11.13
 
 

1977 Malatya doğumluyum. ilk orta ve lise eğitimimi Bursa'da tamamladım. Dumlupınar Üniversitesi ..