Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '15

 
Kategori
Futbol
 

Sezonun en kritik 3 puanı

Fenerbahçe fikstürde bence en zor maçını oynadı. Bursaspor oyun yapısı, futbolcu özellikleri ve agresif tutumu ile Fenerbahçe' yi en fazla zorlayan takım. İlk yarıdaki maç da hatırlarsanız çok zorlu geçmişti. Buna doğru kadronun, doğru hoca ile buluşması diyelim. Bursaspor, Şenol Güneş yönetiminde taş gibi bir takım. 

 

Fenerbahçe' ye ters gelebilecek özellikleri; çok koşmaları, iyi pres yapmaları, saha içi baskıyı iyi kurmaları, iyi yardımlaşmaları, adam eksilten ve hızlı kontratağa çıkan bir ekip olmaları. Bu özellikleri sahaya yansıtarak, Fenerbahçe ile kora kor bir mücadele içine girdiler. Fenerbahçe ilk ve ikinci yarıda 15' er dakika hariç çok üretken değildi. Klasik bir İsmail Kartal futbolu oynandı. Sow ve Emenike yine önemli pozisyonlar kaçırdılar. Onlar hakkında artık yorum yapmayacağım. Fenerbahçe' nin forveti bu kadar basit goller kaçırmamalı.

 

Gökhan ve Caner, bugün sezon ortalamalarının altındalardı. Fizik olarak çok yorgunlardı. Özellikle Gökhan o kanatta çok top kaybı yaptı. Çok top ezdi. Alternatifsiz olması nedeni ile sezon sonuna doğru yorgunluk başladı. Mehmet ve Emre de, İsmail hocanın Bursaspor' un oyun sistemine tedbir alması nedeniyle fazlaca geride ve kontrollü oynadılar. Bursaspor' un takım yapısı ve mücadele gücü, Fenerbahçe' li bu isimlerin formsuzluğu ile birleşince, iş zorlaştı. 

 

Fenerbahçe' nin bugün 3 puan almasında, Volkan, Bekir, Egemen, Emre ve Alper' in inanılmaz mücadelesi etkili oldu. Gerçekten de Bursaspor' a müthiş cevap verdiler. Özellikle Alper bu maçta da Bursaspor' un enerji patlamasına patlama ile cevap verebildi. Bursaspor' un Şener, Şamil, Ozan ve Serdar gibi sert isimlerine sertlikle cevap verebildi. Alper ve Webo konusunda sezon başından beri yazıyorum. Bu ikili ilk 11' de olmalı. 

 

Bugün savunma arkasına atılabilecek kontra toplara Fenerbahçe, İsmail Kartal ile iyi tedbir aldı. Burada hocayı tebrik etmek gerek. Bursaspor gibi hızlı çıkan bir takıma karşı iyi tedbir aldı. Bugün alınacak 1 puan bile bence başarı olacaktı. Bursaspor iyi bir takım olmasının yanı sıra, gerçekten de maça özel bir hırs ve motivasyon ile çıkmıştı! Bunu saha içinde 90 + 4' teki sertliklerinden ve iştahlarından anlamak mümkündü.

 

Bursaspor ligin en golcü takımı. Maç başına 2 gol atmışlar. Fenerbahçe' nin oranı ise 1.73. Fenerbahçe' den ceza alanına başarılı top ve isabetli şut istatistiğinde daha iyiler. Ayrıca orta alanda daha baskılılar. Burada ilginç bir istatistik de Bursaspor' un en fazla son 15 dakikada gol yemiş olması. Yedikleri toplam 36 golün, 13 tanesi son 15 dakikada yenmiş. 

 

İsmail Kartal rakibini iyi analiz etmiş. Kendi deyimi ile haddini bilerek, temkinli ve kontrollü oynadı. En çok gol yediği ve rakibinin en çok gol pozisyon ürettiği ve gole dönüştürdüğü caza yayı etrafını iyi kapattı. İyi bir kademe sistemi kurguladı. Fenerbahçe gerideki 6-7 futbolcu ile oyun disiplinine sadık kaldı. Sonuçta da sabır ile beklenen gol geldi. 

 

Fenerbahçe bence en zor virajını döndü. En değerli 3 puanını aldı. Bundan sonra karşılaşacağı takımlar kendisine Bursaspor gibi ters gelen ekipler değil. 

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..