Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '16

 
Kategori
TV Programları
 

Show TV’den yeni bir ‘şov’ daha…

Show TV’den yeni bir ‘şov’ daha…
 

Kaliteli dizileri yeterince tanıtamayıp finalsiz noktalamalarla izleyicisini küstürse de Show TV’nin, ekrandaki şov gücü malum… Acun Ilıcalı’yı televizyon dünyasına kazandırması bir yana, ‘Güldür Güldür Show’ ile sergilediği performans, kanalın diziler konusundaki kusurunu kapatacak türden. Tekrarlarıyla bile izleyicinin ilgisini çekişini ibretle izliyoruz. Hayli masraflı ve meşakkatli dizilerle uğraşmaktan daha avantajlı değil mi böylesi programlar?

İşte bu gerçeğin ışığında Show TV ekranı yeni bir şovu daha ağırlamaya hazırlanıyor. Tanıdığınıza, sevdiğinize çok büyük sürprizler hazırlayarak gecelerinizi şenlendirme iddiasında bulunan programın adı, ‘Demet Akbağ ile Çok Aramızda’… Demet Akbağ’ı yeniden televizyon izleyicisiyle buluşturacak olan yapım, Cumartesi günü saat 20. 00’de Show TV'de başlıyor!

 

SIRA DIŞI BİR ŞOV OLUR MU?

İlk tanıtımıyla kendini gösteren ve içeriği hakkında ipuçları veren ‘Demet Akbağ ile Çok Aramızda’ programı, hem şaşırtıp hem eğlendirmeye odaklanmış gibi görünmekte… Oldukça büyük ve iddialı bir hedef. Zira işin ‘eğlendirmek’ yönü neyse de… Öylesine çok çeşit yapım yer buldu ki ekranlarda, bundan sonraki programların izleyiciyi ‘şaşırtmak’ zor iş. Bunun için bir hayli emek sarf etmek gerektiği görüşündeyim. Bu saptamanın ardından gelelim ‘Demet Akbağ ile Çok Aramızda’ programının neler vaat ettiğine… İddia edildiği gibi ‘sıra dışı’ bir iş mi bakalım.

İzleyicisine sürprizlere hazır olması mesajını veren helikopterli, yatlı, kahkahalı, ayılı, mayılı tanıtımdan yola çıkarsak, Show TV’nin yeni şovu ilginç ve renkli bir iş gibi görünüyor diyebiliriz. Dolayısıyla ekrana farklı bir tat katacağını da düşünebiliriz. Nitekim tanıtımda yer alan yüzler de bu düşünceyi destekler mahiyette. Öte yandan her şeyin tanıtıma değil, içeriğe bağlı olduğu da bir gerçek.

Peki, bu yapımın içeriği hangi türden; Demet Akbağ’ın buradaki fonksiyonu ne?

Çekimleri iki aylık bir süreçte gizlilik içinde sürdürülen ‘Demet Akbağ ile Çok Aramızda’ programı, Bloom Medya yapımcılığında bir iş… Yunanistan karasularından, ünlülerin evlerine… Helikopterden, dozere… Her türden atraksiyonun sergileneceği şovda karada, havada, suda yaşanan macera bolluğu sunulacak izleyiciye. Hem de ne maceralar… Adrenalini alabildiğine yükselten, ünlü isimlere şoklar yaşatan türden! En azından tanıtımlar böyle söylüyor. Olayların, iddialarla ne derece örtüştüğünü şovun bölümleri yayınlandıkça hep birlikte izleyip değerlendireceğiz.

25 kameranın çekim yaptığı programda sinemada ve televizyonda birbirinden farklı karakterleri canlandırarak şovdaki ve oyunculuktaki yeteneğini defalarca ispatlayan Demet Akbağ’a gelince… Bu kez apayrı bir çizgide. An be an olayları yöneten bir çete lideri konumunda. Çete dedikse öyle mafyatik karanlık işler gelmesin akla. Onları mafya dünyasını hoşlaştırma misyonunu üstlenen dizilere bırakıyoruz. Bu çete, ‘şaka’ yapmayı amaç edinmiş bir ekip. Yani sözün kısası, Demet Akbağ’ın yeni programı, bir şaka şovu.

‘Yine mi şaka programı’ diyerek burun kıvıranlar çıkabilir elbet. Aslında dediğim gibi, izleyiciye gerek diziler gerekse şovlar açısından o denli bol çeşit sunuldu ki, yeni işlerin beğendirilmesi de o denli zorlaştı. Bundan dolayı maymun iştahlılık gelişti. Hal böyleyken şimdiye dek farklı formatlarla hazırlanan pek çok şaka şovu izlediğimizi de göz önüne alırsak, Demet Akbağ ve ekibinin Cumartesi gecelerinin izleyicisini kapabilmek için kendilerini diğerlerinden ayrıştıracak mahiyette şakalar bulmaları, bu türdeki klişelerin dışına çıkabilmeleri mutlak surette şart. Dahası sergilenecek sürecin danışıklı dövüş olmadığına ikna edebilmeleri de gerek.

Sonuçta; Show TV’nin Cumartesi gecesini doldurmak için dizi yerine seçtiği ‘Demet Akbağ ile Çok Aramızda’ şovunun izleyici üstündeki etkisi ve Türkiye’nin ünlü isimlerini hedef alan şakaları ‘sıra dışı’ olur mu bilinmez ama… Şayet dünyada farklı örnekleri bulunan ve şakaların finalinde devreye giren Demet Akbağ’ın şakaya maruz kalan ünlülerin hiç beklemedikleri anda karşılarına çıkarak fark yaratacağı program, tanıtımdaki heyecanını ve hızlı temposunu bütüne yaymayı başarırsa yaz geceleri için eğlenceli bir seçenek olabilir!

‘Oyunbozan’a hak ettiği şansı tanımayan Show TV’nin yeni şovuna bol şans dilekleriyle…

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..