Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '18

 
Kategori
TV Programları
 

Show TV'nin Fi Hamlesi Elde Patladı!

Show TV'nin Fi Hamlesi Elde Patladı!
 

Ekranda sezon hararetlenmişken her gün yeni bir rekabet yaşanmasına artık alıştık. Her kanal kendi adına yararlı olacağını düşündüğü yapımları bir bir ekrana sürüyor. Bu hamleler kendi içerisinde risk taşıdığı için her hamlenin başarı ile sonuçlanacağını söylemek doğru olmuyor. Bu tür hamlelerden bir tanesini geçtiğiniz günlerde Show TV yaptı.

Bildiğiniz gibi Show TV, Azra Kohen'in eserinden oluşturulan ve Puhu tv aracılığıyla yayınlanan Fi dizisinin yayın haklarını satın almıştı. Uzun süredir gerçekleşmesi beklenen bu hamlenin nasıl olacağı, internetteki kadar özgür olmadan nasıl izleneceği büyük merak konusu olmuştu. Bu merak halinin sonu dün gece yayınlanan ilk bölümle yerini kanal adına endişeye bıraktı.

Show TV ekranlarında dün gece yayınlanan ilk bölüm TOTAL grubunda 2.11 reyting alarak 30., AB grubunda 2.24 reyting ile 19., ABC grubunda ise 2.65 reyting ile 17.olabildi.

İnternet üzerinde yayınlandığında çok iyi geri dönüşler alan ve Show tarafından buna güvenilerek ekrana gelen Fi'nin ilk bölümü büyük bir hayal kırıklığı yarattı. İşin ilginci ilk bölümü 1 saat 17 dakika süren dizi reklamlarla birlikte 2 saat 55 dakika sürmüş. E bir 15 dakikasını makasladıklarını düşünürsek, 1 saat sürecek diziyi yaklaşık 3 saat ekrana getirmek büyük başarı gerçekten. Nasıl bir reklam verildiğini varın siz düşünün.

Vatanım Sensin, Kanatsız Kuşlar, Survivor, Mehmetçik Kutul Amare ve Bizim Hikaye gibi rakiplere karşı mücadele verecek olan Fİ, önümüzdeki haftadan itibaren ekrana gelmeye başlayacak olan Avlu ile de mücadele etmeye çalışacak. Avlu'nun reytinglerin bir çoğunu alacağını düşünürsek, Fi'nin durumu daha kritik olacaktır.

Açıkçası Show'un acele ettiğini düşünüyorum. Fi'nin televizyonda yayınlanması anlaşılabilir bir durum olsa da, yayınlandığı zamanın yanlış olduğu aşıkar. Dizi yaz sezonunda hem de ortalık sakinken yayınlansa Show çok daha iyi sonuçlar alabilirdi. 

Fi'nin mevcut sonuçlarla aynı gün ve saatte kalması mümkün değil gibi duruyor. Show'un yakında gün ya da saat değişikliği yapması muhtemel.

Yine yazık olacak gibi.

Bakalım.

 

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..