Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '18

 
Kategori
TV Programları
 

Show TV'nin Yeni Dizisi Servet'e Büyük Reyting Şoku!

Show TV'nin Yeni Dizisi Servet'e Büyük Reyting Şoku!
 

Show TV'nin bu dizi bahtsızlığı ne zaman bitecek hiç bilmiyorum. Bir kanal yıllar içerisinde nasıl bu kadar gerilere düşer, nasıl bu kadar başarısız iş yapar anlamak mümkün değil vallahi. Özellikle dizi konusunda inanılmaz bir başarısızlık içerisinde bulunan Show TV, bu başarısızlık halkasına bir yenisini daha dün gece ekledi.

Dün gece Show TV ekranlarında Servet adında yeni bir dizi başladı. Başrollerinde Bahar Şahin, Yusuf Çim, Ali Sürmeli, Kanbolat Görkem Arslan ve Arzen Gürzap gibi isimlerin yer aldığı dizi, kısa zamanda verilen ve az sayılabilecek reklamla dün resmen başladı. Dizi dede-torun-miras üçlüsünü temel ayak olarak belirleyip klişe bir şekilde ilerleyen bir konuya sahip. Belki de bu klişelik yüzünden dizinin ilk bölümü reyting açısından bir hayli can sıkıcı şekilde geldi.

Servet'in ilk bölümü TOTAL grubunda 2.09 reyting ile 25., AB grubunda 2.37 reyting ile 15., ABC grubunda ise 2.44 reyting ile 18. olabildi.

Dizinin ilk bölümü tam 2.5 saat sürmüş. Çok az reklamla yayınlanan ilk bölüm standardı için bir hayli uzun bir süre denebilir. Konunun klişe şekilde gelişmesi, ilk bölümün uzun diyebileceğimiz bir sürede sunulması, kısa bir sürede gündeme gelip hemen yayına alınması ve kanalının Show TV olması gibi durumları birlikte düşündüğümüzde bu sonucun neden olduğunu anlayabiliyoruz.

Takip ettiyseniz biliyorsunuzdur, Show TV normalde perşembe 20.00 kuşağında Fi dizisini yayınlamaya kalkmıştı. Ancak daha önce internette yayınlanan ve sansürsüzken çok daha tercih edilir olan Fi'nin televizyonda tutmayacağını anlamamak için art niyetli olmak lazımdı. Ve Show bunu 2 bölümde anlayarak yerine Servet'i koydu.

E peki noldu? 

Yine sonuç hüsran.

Fi daha kötü reyting alıyordu o ayrı bir konu.

Ama Servet'in bu kadar sönük bir şekilde ve bu kadar gerilerde başlaması kanal adına hayal kırıklığı olmuştur. Servet'in kısa zamanda Show'un istediği seviyeye gelmesi bir hayli zor görünüyor. Çukur ve Yeni Gelin ile reyting ihtiyacının büyük kısmını karşılayan, Tehlikeli Karım'ın reyting mücadelesine şimdilik ses çıkartmayan Show'un Servet konusunda başı ağrıyacak gibi duruyor.

Servet, yine hayal kırıklığı yaratan ve tutmayan bir Show TV dizisi mi olacak?

Yoksa Show TV yine kısa zamanda dizinin ayarlarıyla oynayıp ortadan mı kaldıracak?

Bu iki sorudan bir tanesi olumlu bir yanıt alacak. 

Ama hangisi orası şimdilik meçhul.

 

Anıl Koldaş

 

NOT : Bu yazının Milliyet Blog sayfası dışında başka bir sayfada farklı ya da aynı isimle kullanılması, yayınlanması yasaktır. Lütfen bu yazıyı haberim olmadan başka bir sitede yayınlamayınız! Aksi takdirde yasal yollara başvuracağımı bilmenizi isterim. İyi okumalar!

 
 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..