Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '16

 
Kategori
TV Programları
 

Show TV'ye 2 Reyting şoku birden!

Show TV'ye 2 Reyting şoku birden!
 

Televizyon dünyasına neredeyse her hafta yepyeni diziler ekleniyor. Bu dizilerin kimisi en baştan kendisini belli ederken, kimisi ise sonradan açılıyor. Ama bazıları ise ilk günden beri bir türlü isteneni veremiyor ve kısa sürede ortadan kalkıyor.

Bahsi geçen bu döngü içerisinde olumsuz taraf ile en çok ilgisi bulunan kanal tartışmasız Show TV olarak görülüyor. 2010'lu yılların başında yaşadığı maddi sıkıntılardan sonra dizi tutturma konusunda inanılmaz zorluklar yaşayan Show TV, bu özelliğini içerisinde bulunduğumuz dönem de koruyor.

Kanalın son 2 hafta içerisinde yayına soktuğu 2 dizisi birden kelimenin tam anlamıyla çuvalladı.

İlk olarak cumartesi günü yayınlanan İlişki Durumu Karışık dizisini çarşambaya alarak yerine Oyunbozan'ı koyan kanal, pazartesi gününe ise İstanbul Sokakları isimli diziyi koymuştu. Her iki dizinin de iki bölüm yayınlandı ancak başarılı olduklarını söylemek mümkün değil.

18 Nisan tarihinde başlayan İstanbul Sokakları dizisinin ilk 2 bölüm reytingleri şu şekilde :

18 Nisan-1.Bölüm : TOTAL'de 13. (2.66 Reyting-7.07 Share), AB'de 9. (2.78 Reyting-7.53 Share)

25 Nisan-2.Bölüm : TOTAL'de 21. (2.31 Reyting-5.79 Share), AB'de 17.(2.18 Reyting-5.76 Share)

16 Nisan tarihinde başlayan Oyunbozan dizinin ilk 2 bölüm reytingleri şu şekilde :

16 Nisan-1.Bölüm : TOTAL'de 23. (1.41 Reyting-4.07 Share), AB'de 19.(1.49 Reyting-4.59 Share)

23 Nisan-2.Bölüm : TOTAL'de 25. (1.47 Reyting-4.06 Share), AB'de 22.(1.37 Reyting-3.90 Share)

Bildiğiniz gibi yeni başlayan yapımların bu kadar vasat sonuçlar alması çok doğru bir durum değil. Yani ilk bölümler izleyici tarafından şans verilen ve ''Bakalım nasılmış'' şeklinde oluşan bir merak ile izlenen kısımlardır. İzleyici ilk bölümlerden notunu verir ve izleme konusunda tercihini yapar. Bu sonuçlara baktığımızda ; bu merak durumu İstanbul Sokakları dizisi için kısmen geçerli olmuş ancak Oyunbozan'ı izleyen ya da merak eden pek insan yokmuş.

Show TV'nin bu diziler yüzünden çarşambaya aldığı İlişki Durumu Karışık yarın bitiyor. E Kış Güneşi'nin zaten kötü. Geriye bir tek Asla Vazgeçmem kalıyor. O da 10 bölüm sonra final yapacak. Bu mantığa göre önümüzdeki sene kanalın sıfırdan diziler yayına sokması gerekiyor. Maddi olarak çok zor bir durum bu.

Sonuç olarak her iki dizide yakında biter. Geri kalanların durumunu zaten yazdık.

Show TV'ye bol şans ve sabır diliyorum. İşleri gerçekten çok zor.

 

ANIL KOLDAŞ

 

NOT : Milliyet Blog sayfası içerisinde yazdığım tüm yazılar birebir alınarak ve üstüne saçma başlıklar koyarak başka sitelerde ASLA yayınlanamaz. Aksi takdirde yasal işlem ile karşı karşıya kalmanız muhtemel olacaktır.

 

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..