Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '16

 
Kategori
Kitap
 

Sibel Unur Özdemir’in “Türkü Köy” İsimli kitabı Ürün yayınlarından çıktı...

Sibel Unur Özdemir’in  “Türkü Köy” İsimli kitabı Ürün yayınlarından çıktı...
 

“İnşallah masallarım ağızdan ağıza, kuşaktan kuşağa aktarılır.”


Sibel Unur Özdemir “Belki İstanbul’dayım”, “Sen, Sen Adalı Kız, Ah!” isimli kitaplarıyla yetişkinleri  “Yüreğimden Tren Geçti”, “Umutlarım Rengârenk” adını verdiği kitaplarıyla çocukları birbirinden güzel öykülerle buluşturmuştu.

Özdemir, 2015 yılının Ocak ayında  “Gerisi Lafügüzaf”  isimli şiir kitabıyla, 2015 yılının Eylül ayında ise  “Elveda Lasinya”  adlı mensur şiir tarzındaki eseriyle yeniden okurlarına merhaba demişti.

Yazar, 2016 yılıyla beraber çocuk okurlarını sevindiren yedinci kitabı “Şahane Yedili” den sonra şimdi de  “Türkü Köy” isimli eserini edebiyat dünyasına kazandırdı.

“Türkü Köy”isimli kitap ‘Sibelino Bambino Serisi’nin ilki olma özelliğini taşıyor.

Kitapta “Türkü Köy”, “Kekik ile Mekik”, “Tülü ile Sülü” ve “Vızıltı Diyarı” olmak üzere dört masal bulunuyor. Masallar 5-9 yaş grubu çocuklara yönelik olarak kaleme alınmış.

Halk kültürünün yapı taşlarını oluşturan masallar, çocukların gelişim sürecinde önemli bir yere sahiptir. Masallar, çocuklarımıza bırakılan kültürel mirasların en güzellerindendir. 

Geçmişe bakıldığında edebiyat dünyasında -bu alanda- uzun yıllar boyunca yabancı kökenli kitapların yer aldığı görülmektedir. İşte bu noktada Özdemir’in kültürümüzü, gelenek-göreneklerimizi, değerlerimizi yansıtan eserlerle çocuklarımızı buluşturma gayreti göze çarpmaktadır.

O’nun masallarında olağanüstü olaylar, kişiler/kahramanlar yer alsa/almasa da, anlatılan masallarda yer ve zaman belli olmasa da, olay akıp giderken okuru bir maceranın içine çeken sanatsal kurmaca metinlerin edebi yönü ağır basmaktadır.

Özdemir’in bu eserinde de teknolojinin yalnızlığında büyüyen çocuklarımıza yozlaşan, yok olmaya yüz tutan manevi duyguların/değerlerin aşılanmaya çalışıldığı dikkatleri çekmektedir.

Sibel Unur Özdemir’in masalları ‘Edebi-Modern Masallar’ içinde değerlendirilen yazılı kültür ürünleridir.

O masallarında iyi ve kötüyü anlatmaya çalışarak çocuklarda güzel duyguların uyanmasını, iyi alışkanlıkların gelişmesini, bu iki kavramın arasındaki farkı algılayabilme yeteneklerinin işlerlik kazanmasını sağlamaktadır.

Masallara eşlik eden resimlerde Şahane Yedili de olduğu gibi Rabia Uzel imzası görülüyor.

Kapak tasarımı ise Suat Şahin’e ait.

Sayfa sayısı elli iki olan Türkü Köy isimli kitap Ürün Yayınları’ndan çıkmış.

Eminiz ki metinlere eşlik eden görsel temalar, cevap bekleyen sorular,  Sibel Unur Özdemir’in kaleminden dökülen birbirinden güzel masallar çocuklarımızın zihinlerinde yepyeni ufuklar açacaktır.

Özdemir’in el emeği, göz nuru, alın teri ile yoğurduğu ‘Türkü Köy’ için “İnşallah masallarım ağızdan ağıza, kuşaktan kuşağa aktarılır.” dileğine katılmamak mümkün mü?

 

ÜRÜN YAYINLARI

http://www.urunyayinlari.com/

Adres: Konur Sokak No:36/13 Kızılay/ANKARA

Telefon: 0312 425 39 20

Faks: 0312 417 57 23

E-Posta: bilgi@urunyayinlari.com

Yazar: Sibel Unur Özdemir

Resimleyen: Rabia Uzel

Kapak Tasarım: Suat Şahin

Yazar ile iletişim: sozdemir650@gmail.com

Yayınevi: Ürün Yayınları

Sayfa Sayısı:52

Ebad: 13,5x18

ISBN: 978-605-9712-38-5

Kâğıt: İthal Kâğıt

Yıl: Mayıs 2016

 

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..