Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '18

 
Kategori
İnternet
 

Sıfır Bir - Bir Zamanlar Adana'da

Sıfır Bir - Bir Zamanlar Adana'da
 

Günümüzde bir çok internet dizisi tüm hızı ile yayılmaya devam etmektedir. İnternet dizilerini yayınlayan ve izleyiciye sıkılmasına fırsat vermeden bir çok değişik konuda hizmet veren sitelerde en az diziler kadar hızla oluşumlarına devam etmektedir. Bunların her biri gerçekten farklı konulara parmak basarken içlerinden bir tanesi hem yaşanılan gerçek hayatları ortaya koymaktadır hemde amatör başlayıp profesyonel olma noktasında epey yol almıştır.

Çoğu kişi hayranı olarak izlemektedir ama duyulmamış olması ihtimali göz önünde bulundurarak bu hayatın içinden olan diziden biraz bahsetmek gerekmektedir. Başrolünü 3 yakın arkadaşın paylaştığı ve fikir tamamen bu arkadaşlara ait olarak çekimleri epey amatörce başlayan dizinin adı, Sıfır Bir-Bir Zamanlar Adana’da... Savaş Satış, Cihangir Ceyhan ve Özgür Meriç’in başrollerini paylaştığı bu dizi mutlaka izlenmelidir.

Bu kadar hayatın içinden ve sürükleyici bir konuya parmak bastıkları için şimdilerde bilinen bir çok senaristten çok daha önemli bir iş yapmaktadırlar. Adana’nın unutulmaya ve neredeyse silinmeye yüz tutmuş mahallesinde yaşanılanlardan, kaybolan hayatlardan, insanların çektikleri zulümlerden ve adaletin sağlanması için buharlaşan özgürlükten fazlası ile özgün bahsedilmektedir. Kendi gözlerini kamera varsayıp hikayesini belirledikleri bu dizi de bir çok acıyı ve aslında mutluluk olarak görünen ama kursakta kalan heyecanları gözleriniz dolarak izleyeceksiniz.

Büyüyemeden kaybolan çocuklar, gençliğinin baharında ölüp giden bedenler, adalet için en kıymetli hazinelerinden ‘’ özgürlüklerinden ‘’ vazgeçen abiler ve daha nicesi... Bu dizi de gerçek bir hayat ve anlatılmak istenilen, duyurulmaya çalışılan çığlıklar yer almaktadır. Geçmişten günümüze kadar uzanan mahalle abilerinin gerçekliği ve yaşadıkları yerler ile insanlar için neler yapabileceklerinin anlatıldığı bu hikayenin içinde bir çok hayatı resmen siz yaşıyor ve siz üzülüyor olabilirsiniz.

Belki dışarıdan bakıldığında izlemeyi düşünmeyeceğiniz bir dizi gibi görünebilir ama tek bir bölümünün tek bir sahnesine denk geldiğinizde fark etmeden hayranı olacaksınız. Dizinin bütün oyuncuları gerçek ve yönetmen dizinin oyuncusu olarak sizi şaşırtmaya her bölümde devam ediyor. Gerçekler ile yüzleşmek zor gibi görünse de bilmediğiniz hayatları fark etmek size ilginç gelecektir. Sıfır Bir-Bir Zamanlar Adana’da dizisi şiddet ile tavsiye edilmektedir.

 

 
Toplam blog
: 99
: 120
Kayıt tarihi
: 30.03.18
 
 

Merhaba :) Herkesin yazmaya olan isteği ve hayranlığı ile burada buluşabiliyor olmasından çok büy..