Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Sıkı Bir Karın Hayal Değil!

Sıkı Bir Karın Hayal Değil!
 

Tüm kadınların hayalidir incecik olmak. İnce belli elbiseler almak ve incecik kotlara girebilmek. Zayıf olanlara hep gıpta ile bakılır. Bazısı çalışır çabalar ince vücuda sahip olur bazısı istese de zayıflayamaz. Ya karşı koyamıyordur kalorili ve lezzetli yiyeceklere ya da gerçekten su içse yarıyordur yani metabolik bir rahatsızlığı olabilir ve bu durum kilo vermesini engelleyebilir. Belli bir kesim var ki halinden mutludur belki de sevmiştir yemek yemeyi. Yemek yerken var olur, mutlu olur. Diyetisyen olarak böyle danışanları görmedim değil.

Peki sıkı bir karına sahip olmak için ne yapmak gerekir?

Öncelikle sürekli yiyip kilo almayanları unutmalısınız. Onlardan çok az var bu dünya da. Hem varsa da siz kiloluysanız onlardan değilsiniz hala özenmenin bir mantığı yok sürekli onlardan bahsedip serzeniş etmeyin. Unutun gitsin… Unutmazsanız en büyük kötülüğü kendinize yaparsınız. Her insanın nasıl parmak izi farklı ise metabolizma hızı da farklıdır.

Evet biz gibi metabolizması yavaşlara gelelim. Ne yapacağız da kilo vereceğiz ve sıkı bir karna sahip olacağız. Hala bir sihirli değnek yok ve hala bulunamadı.

Çabalayacağız…

Kimse istediği şeylere kolayca ulaşmıyor. Eğer kilolu isek bu kilolar bir günde alınmadı ve doğal olarak bir günde de gitmeyecek. Artık herkes 1 ayda 8 kilo vereyim 10 kilo vereyim diye kapı kapı uzman geziyor. Bu şekilde hızlı kilolar vermek çok yanlış. Size 1 ayda 8-10 kilolar verdiren uzmanları sorgulamanızı öneririm. Geçenlerde görüşmeye gelen bir danışan 20 günde 17 kilo vermeliymiş, çok önemliymiş. Hala şaşkınlığı mı atamadım. 20 günde 17 kg vermek zaten mümkün değildir olsa bile kişi kalp yetmezliğine girecektir. Ben gerçek, etik ve ahlaklı bir uzman olarak böyle bir şeye asla razı olmam. Felsefemiz ‘kimseye zarar verme’ üzerine kuruludur.

Emek vereceğiz…

Sıkı karın tüyolarını veriyorum…

-Her sabah aç karnına 2 bardak su içeceksiniz.
- Az az sık sık yiyeceksiniz yani yakıtınız az olacak ama çok harekete edip yakacaksınız.
-Çok hareket edeceksiniz. Arabayla işe, işten eve yok mutlaka spor yapacaksınız. Hareket etmeyen kiloya mahkum.
-Basit karbonhidrata bağlı yaşamayacaksınız. Pizza, pilav, çikolata, bisküvi gibi. Her daim olabildiğince ambalajlı ürün görünce kaçacaksınız.
-Yoğurdu evde mayalayacaksınız.
-Her gün bol bol su içeceksiniz.
-Çay ve kahve tüketimini azaltacaksınız.
-Etiket okuma alışkanlığınız ile besinlerin tadının nerden geldiğini öğrenip yapay besinler tüketmeyeceksiniz.

Sağlıklı beslenmeyi zayıflamak için değil yaşam tarzı haline getirmek için uğraşmalısınız. İşte o zaman verilen kilolar alınmayacak ve her mevsim sıkı bir karına sahip olacaksınız.

Peki hep diyet mi yapacağız. Hayır… Haftanın bir günü diyetinizi bozabilirsiniz.

Günün sözü: ‘Bilinmedik aş ya karın ağrıtır ya baş’

Dyt. Ayşe Tuğba Şengel
Cebinizdeki Uzman, Diyetisyen


Sağlıklı beslenme ve diyet konusunda bize soru sorabilirsiniz: ayse@aysetugbasengel.com

Site: http://aysetugbasengel.com/
Instagram
Facebook
 

 
Toplam blog
: 42
: 2082
Kayıt tarihi
: 03.07.12
 
 

Online Beslenme ve Diyet Uzmanı | Cebinizdeki Uzman Diyetisyen ..